Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έντονη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Γιώργου Σβώλη…

Μάιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για το νέο πρόγραμμα “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών”…

http://3.bp.blogspot.com/-XewjOX_J6fY/UYzVQ7HDTWI/AAAAAAAB5BI/SCIRhvuJNpQ/s1600/DSC_0613.jpgΟ Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το νέο πρόγραμμα “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών” το οποίο προκηρύχθηκε την Πέμπτη 9 Μαίου 2013 από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Τουρισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Σβώλης δήλωσε:

«Δεν έχω καμιά αντίρρηση για τους όρους του Προγράμματος. Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι πολύ πετυχημένο όπως και το προηγούμενο, διότι συνδυάζει την κατάρτιση με την απασχόληση με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, δίνει ανάσα σε χιλιάδες ανέργους και ταυτόχρονα τους εισάγει στην πραγματική αγορά εργασίας. Η ένστασή μου, όμως, είναι για την κατανομή των επιταγών κατάρτισης ανά Περιφέρεια. Η Δυτική Μακεδονία θα έχει 100 θέσεις μόνο, πράγμα το οποίο είναι άδικο και απαξιωτικό. Η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με την πρωτιά στην ανεργία και όλοι μας αγωνιζόμαστε για να το αλλάξουμε αυτό. Τα αρμόδια Υπουργεία δεν έλαβαν υπόψη τους αυτά τα θλιβερά στατιστικά δεδομένα και για μια ακόμα φορά παραμέλησαν την Περιφέρειά μας. Δίκαια, λοιπόν, νομίζω ότι διαμαρτύρομαι διότι αν οι δείκτες ανεργίας δεν είναι το πρώτο κριτήριο της κατανομής των κονδυλίων τότε ποιο είναι; Αναμένουμε απάντηση από τους αρμοδίους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Επιχειρηματικότητας- Εμπορίου και Απασχόλησης
Γιώργος Σβώλης

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 10th, 2013 at 19:01 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply