Με εμφιαλωμένο νερό κάλυψαν τις ανάγκες τους το Πάσχα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου στην Κοζάνη, αφού το νερό της βρύσης έχει διαπιστωθεί ότι είναι μολυσμένο.

Πιο συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί υπέρβαση της ανώτερης τιμής ολικού χρωμίου ενώ εντοπίστηκε και εξασθενές χρώμιο, που είναι καρκινογόνο. Αρχικά οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να μην το χρησιμοποιούν καθόλου και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επρόκειτο να προχωρήσει σε διακοπή της παροχής, ωστόσο στη συνέχεια και μετά από επικοινωνία με το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπήρξε τροποποίηση στην απόφαση.

Ανακοινώθηκε ότι το νερό του δικτύου μπορεί να χρησιμοποιείται για πλύσιμο εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων, αυτοκινήτων, για πότισμα καλλωπιστικών φυτών, στην τουαλέτα κλπ αλλά επ’ ουδενί για ανθρώπινη κατανάλωση ή για χρήσεις που φέρνουν σε επαφή τον ανθρώπινο οργανισμό με το νερό.

Εν τω μεταξύ, τα δύο δημοτικά διαμερίσματα έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ την ίδια ώρα η Περιφέρεια ακόμα αναζητά τις αιτίες της μόλυνσης…

Πληροφορίες από rthess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.