Κεντρικός στόχος η επιστροφή στην δραχμή μέσω δημοψηφίσματος

Κόμμα στο πρότυπο του Μπέπε Γκρίλο από τον Θ. Κατσανέβα

Επιστροφή στην δραχμή μέσω δημοψηφίσματος είναι ο κεντρικός στόχος του νέου πολιτικού σχηματισμού που δημιούργησε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Το όνομα του νέου σχηματισμού είναι «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», θυμίζοντας την κίνηση του ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο.

Οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος είναι η ανατροπή του Μνημονίου, η επιστροφή στη δραχμή, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέλη του δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη στην «μνημονιακή υποτέλεια», ενώ ο φορέας εκφράζει «τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, «αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή ‘Ιερή Συμμαχία’ της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου».

Η Δραχμή 5* «έχει καταστρώσει συγκροτημένο σχέδιο συντεταγμένης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αναγέννηση της παραγωγικής της βάσης με ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και νοικοκύρεμα του κράτους, με χρηστή, έντιμη και αποτελεσματική διοίκηση, ελληνοκεντρικό προσανατολισμό με κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες, με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των λιγότερα εχόντων».

Επίσης, επιθυμεί την προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους και τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου του νότου.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.