Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάσχα με εμφιαλωμένο νερό στην Κοζάνη λόγω μόλυνσης

Μάιος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με εμφιαλωμένο νερό κάλυψαν τις ανάγκες τους το Πάσχα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου στην Κοζάνη, αφού το νερό της βρύσης έχει διαπιστωθεί ότι είναι μολυσμένο.

Πιο συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί υπέρβαση της ανώτερης τιμής ολικού χρωμίου ενώ εντοπίστηκε και εξασθενές χρώμιο, που είναι καρκινογόνο. Αρχικά οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να μην το χρησιμοποιούν καθόλου και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επρόκειτο να προχωρήσει σε διακοπή της παροχής, ωστόσο στη συνέχεια και μετά από επικοινωνία με το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπήρξε τροποποίηση στην απόφαση.

Ανακοινώθηκε ότι το νερό του δικτύου μπορεί να χρησιμοποιείται για πλύσιμο εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων, αυτοκινήτων, για πότισμα καλλωπιστικών φυτών, στην τουαλέτα κλπ αλλά επ’ ουδενί για ανθρώπινη κατανάλωση ή για χρήσεις που φέρνουν σε επαφή τον ανθρώπινο οργανισμό με το νερό.

Εν τω μεταξύ, τα δύο δημοτικά διαμερίσματα έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ την ίδια ώρα η Περιφέρεια ακόμα αναζητά τις αιτίες της μόλυνσης…

Πληροφορίες από rthess.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 9th, 2013 at 08:18 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply