Αυστηρές διατάξεις και ποινές για όσους προκαλούν βιαιοπραγίες κατά προσώπων με βάση τη φυλή τη θρησκεία το χρώμα ή τις σεξουαλικές επιλογές θα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στα κόμματα για διαβούλευση και θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο θα έχει και αυστηρές ποινές για βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων που μιλούν θετικά για τους Ναζιστές και τους φασίστες ή χαιρετούν ναζιστικά, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Βήμα της Κυριακής. Για τέτοιες περιπτώσεις θα αίρεται αυτόματα η ασυλία τους και θα τιμωρούνται και με στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων τότε θα εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι “προβλέπονται αυστηρότερες ποινές φυλάκισης, υποχρεωτική επιβολή χρηματικών ποινών και στέρηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων από πολίτες ή φορείς που διαπράττουν τα εγκλήματα αυτά όπως αναλυτικότερα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες”.

Αν και το σύνταγμα έχει διατάξεις που προστατεύουν τη διαφορετικότητα από τη ρατσιστική βία, είναι αναγκαία η θωράκιση του νομικού πλαισίου, τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης. “Με το σχέδιο αυτό πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότερα τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας με νεοναζιστικό πρόσημο από οργανωμένες δυνάμεις. Και τα οποία πέραν της αντίθεσής τους προς το σύνταγμα και τους νόμους προκαλούν πιστεύουμε, και νομίζω το βιώνουμε όλοι, σοβαρούς κινδύνους στην κοινωνική συνοχή αλλά και στη δημοκρατία μας γενικότερα” είπε.

Την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά των εκφραστών του ναζισμού ζητεί σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: “Εξίσου αναγκαίο είναι να συμπληρωθεί και κυρίως να εφαρμοστεί με συνέπεια και σταθερότητα ο κανονισμός της Βουλής ώστε να προστατεύεται το Κοινοβούλιο από αυτούς που εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανεκτικότητα της Δημοκρατίας με στόχο τον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών”.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα φτάσει στη Βουλή από την εισαγγελία Αθηνών και η δικογραφία για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή προκειμένου να αποφασίσει το σώμα για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.