Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση σε κλίμα αγωνίας για τις Πανελλαδικές

Μάιος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με θέμα την αποτροπή των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών στη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά 2 ώρες την εβδομάδα αλλά και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει το θέμα με διάλογο και να μην διαταραχθεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις πλην του ΠΑΜΕ εισηγήθηκαν την πενθήμερη απεργία από την πρώτη μέρα των πανελλαδικών στις 17 Μαΐου χωρίς ωστόσο να λάβουν οριστική απόφαση λόγω διαφωνιών σε διαδικαστικά ζητήματα.

Μελέτη του ΟΑΣΑ δείχνει ότι οι καθηγητές στην Ελλάδα δουλεύουν λιγότερο συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά με το νέο εργασιακό καθεστώς από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα πλησιάσουν αυτό τον μέσο όρο με 20 έως 23 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα και ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

Από την πλευρά των καθηγητών ως κόκκινη γραμμή ορίζεται το καθεστώς των μεταθέσεων, μέτρο που έχει κριθεί απαραίτητο για να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία.

Μετά την σημερινή συνάντηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει -πιθανότατα αύριο- για να αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσουν οι κινητοποιήσεις.

Megatv.com

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 8th, 2013 at 14:59 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply