Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιταλία: Τρείς νεκροί από πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβα

Μάιος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη

Ιταλία: Τρείς νεκροί από πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβα

Τρεις νεκροί, τέσσερεις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που συνέβη στο λιμανι της Γένοβα, όταν το εμπορικό πλοίο Jolly Nero προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου του λιμανιού.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Ιl Secolo XIX, της Γένοβας, οι νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι του πύργου ελέγχου, οι τραυματίες είναι τέσσερις και οι αγνοούμενοι φέρονται να είναι δέκα.

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσε την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε στην κεντρική αίθουσα του πύργου ελέγχου δέκα περίπου υπαλλήλους.

Η πρόσκρουση, όπως μεταδίδει  η ιταλική τηλεόραση Rai, φέρεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του πλοίου: δυο από τις μηχανές του, ξαφνικά, σταμάτησαν να λειτουργούν και η πρύμνη προσέκρουσε στον πύργο.
Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε  ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος είναι σοκαρισμένο”.

Την στιγμή  της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια : δέκα, περίπου, υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο  ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Το  Jolly Nero , με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε ως μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.
Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας  το σημείο της   θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ώστε  να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των  δυτών .

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 8th, 2013 at 09:41 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply