Το «δάγκωμα του βρικόλακα» ανασταίνει τις τρίχες στους φαλακρούς!Το δάγκωμα «του βρικόλακα ανασταίνει τις τρίχες». Η νέα και αποτελεσματική θεραπεία για την φαλάκρα δεν στηρίζεται στο λούσιμο με κάποιο θαυματουργό ματζούνι ή τη μεταμόσχευση μαλλιών αλλά στην έγχυση αίματος μέσα στο κεφάλι!

Όχι πολύ μέσα βέβαια αλλά σε τόσο βάθος ώστε το διάλυμα αίματος, που προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή, να ενεργοποιήσει την παραγωγή καινούργιων βλαστικών κυττάρων και έτσι να βγουν νέες τρίχες.

Η θεραπεία δοκιμάστηκε και πέτυχε όπως ανέφεραν οι ιταλοί και ισραηλινοί επιστήμονες στην επιθεώρηση British Journal of Dermatology. Η θεραπεία «του βρικόλακα» δεν είναι καινούργια στην αισθητική ιατρική.

Είναι η ίδια θεραπεία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων στο πρόσωπο και τα χέρια. Και ακριβώς επειδή γίνεται με την έγχυση αίματος, της προσεδόθη και αυτό το γλαφυρό όνομα.

Καμιά φορά δε, τυγχάνει και ο ασθενής να εξομοιωθεί με τη θεραπεία όνομα και πράγμα!

Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά αλλά χρειάζεται γενναιοψυχία από την πλευρά του πάσχοντος. Αυτό που γίνεται είναι ότι οι γιατροί παίρνουν αίμα από τον φαλακρό και το βάζουν σε ένα μηχάνημα το οποίο ταρακουνά το αίμα (υφίσταται φυγοκέντριση σωστότερα) με αποτέλεσμα να απομονώνονται τα αιμοπετάλια και το πλάσμα.

Αυτά τα συστατικά είναι που διοχετεύονται στο κρανίο και διεγείρουν κάτω από το δέρμα την ανάπτυξη νέων βλαστικών κυττάρων που με τη σειρά τους δίνουν ώθηση προς τα πάνω στις νέες τρίχες.

Οι επιστήμονες από το International Hair Research Foundation, το πανεπιστήμιο της Μπρέτσια και το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Hebrew στο Ισραήλ, δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε 45 ανθρώπους οι οποίοι έπασχαν από ένα είδος τριχόπτωσης γνωστό ως γυροειδής αλωπεκία.

Τους χώρισαν σε τρεις ομάδες και σε κάποιους χορήγησαν το ειδικό μείγμα από το αίμα τους, σε άλλους έκαναν την κλασική θεραπεία με στεροειδή και σε εκείνους που απέμειναν τους έδωσαν το εικονικό φάρμακο (placebo) που δεν κάνει τίποτα.

Οι εθελοντές έκαναν την θεραπεία μία φορά ανά 30 μέρες για τρεις μήνες. Και αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι οι φαλακροί που συμμετείχαν στην έρευνα και υπέστησαν την έγχυση αίματος, έφυγαν από το εργαστήριο με αξιοσημείωτες ποσότητες επιπλέον τρίχας.

Ο δρ. Φάμπιο Ρινάλντι από την ερευνητική ομάδα, είπε ότι «πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθά τους ανθρώπους να ξαναβγάλουν μαλλιά» και πως «είναι η καλύτερη θεραπεία που υπάρχει σήμερα, αν εξαιρέσει κανείς την μεταμόσχευση μαλλιών με εγχείριση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.