Τρεις γυναίκες στο Οχάιο που είχαν πέσει θύματα απαγωγής χωριστά πριν από μια δεκαετία, βρέθηκαν ζωντανές χθες, σε σπίτι στο Κλίβελαντ κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθησαν για τελευταία φορά.

Τρεις άνδρες, αδέλφια, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τις εξαφανίσεις αυτές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τύχη των τριών γυναικών από ένα επείγον τηλεφώνημα μιας εξ αυτών, της Αμάντα Μπέρι, η οποία κατάφερε να βγεί από το σπίτι με τη βοήθεια ενός γείτονα, ο οποίος δήλωσε ότι την άκουσε να φωνάζει και έσπευσε να τη βοηθήσει.

«Βοηθείστε με! Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη», ακούγεται να λέει η 26χρονη Μπέρι στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της στο «100».

Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος η Μπέρι έδωσε το όνομα του ανθρώπου που την απήγαγε, είπε ότι αυτός βρισκόταν εκτός σπιτιού και κάλεσε την αστυνομία να έλθει επειγόντως. Είπε επίσης ότι γνώριζε ότι η εξαφάνισή της απασχόλησε για καιρό τα ΜΜΕ.

Ο γείτονας, ο Τσαρλς Ράμσεϊ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Μπέρι ήταν απελπισμένη καθώς ήθελε να βγει από το σπίτι, αλλά η πόρτα δεν άνοιγε κανονικά.

«Προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει από το σπίτι», δήλωσε ο Ράμσεϊ και πρόσθεσε ότι τα έχασε όταν τού είπε ποια είναι.

«Ύστερα κάλεσα το 911 για λογαριασμό της. Πίστευα ότι είναι νεκρή», τόνισε ο Ράμσεϊ και πρόσθεσε ότι η Μπέρι βγήκε από το σπίτι μαζί με ένα κοριτσάκι, έξι ετών, που φέρεται να είναι η κόρη της.

Οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν με την Μπέρι είναι η 23χρονη Τζίνα Ντετζεζούς, η οποία εξαφανίστηκε το 2004 σε ηλικία 14 ετών και η Μισέλ Νάιτ, η οποία ήταν περίπου 20 ετών όταν χάθηκαν τα ίχνη της πριν από 10 χρόνια.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι αρχές δήλωσαν πως το 2000 και το 2004 η αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία για κάτι ύποπτο.

Και οι τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με τον δόκτορα Τζέραλντ Μαλόνι, είναι όλες «ασφαλείς» και «σε καλή κατάσταση». Σήμερα το πρωί, οι τρεις τους πήραν εξιτήριο.

«Αυτό δεν είναι το τέλος που συνήθως έχουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, συνεπώς είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτές», τόνισε ο γιατρός, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των ΜΜΕ ότι δυο παιδιά βρέθηκαν μαζί με τις τρεις γυναίκες στο σπίτι στο Κλίβελαντ.

Οι ύποπτοι που σνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση αυτή βάσει πληροφοριών που έδωσαν οι τρεις γυναίκες στην αστυνομία, είναι τρια αδέλφια ηλικίας 50, 52 και 54 ετών.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, ο 52χρονος, ονομάζεται Αριελ Κάστρο και είναι οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.

Η Μπέρι εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από τη δουλειά της σε ένα εστιατόριο φαστ φουντ μια ημέρα πριν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια.

Φίλη της οικογένειας της Μπέρι δήλωσε ότι η μητέρα της Αμάντα πέθανε σε ηλικία 47 ετών από τη θλίψη της.
Εξαδέλφη της Ντεχεσούς δήλωσε ότι η μητέρα του κοριτσιού Νάνσι δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι η κόρη της θα βρεθεί κάποια ημέρα.

Ο θείος των υπόπτων, Σίζαρ Κάστρο, ο οποίος διατηρεί παντοπωλείο στον ίδιο δρόμο είπε ότι ο το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες ανήκει στον ‘Αριελ Κάστρο και ότι μέλη της οικογένειάς του και της οικογένειας της Ντεχεσούς «μεγάλωσαν μαζί».

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Σίζαρ Κάστρο, σύμφωνα με τον οποίο ο ‘Αριελ είναι «ένας καλός άνθρωπος» και μουσικός που έπαιζε μπάσο.

Ο δήμαρχος του Κλίβελαντ Φράνκ Τζάκσον δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων που η Αμάντα Μπέρι, η Τζίνα Ντεχεσούς και η Μισέλ Νάιτ βρέθηκαν ζωντανές».

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση αυτή και η έρευνα συνεχίζεται», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.