Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λιγότερο ζουν οι αστέρες της τέχνης και του αθλητισμού

7 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τις επιπτώσεις της δόξας και του χρήματος στον τρόπο ζωής εξετάζουν ερευνητές
http://www.newsbeast.gr/files/temp/5D8D54A7F10B6E1AAF045FC183F05B92.jpgΚατά μέσον όρο 7,5 χρόνια λιγότερα ζουν οι αστέρες της τέχνης και του αθλητισμού σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές.

Πρόκειται μάλιστα για μια άποψη που επιβεβαιώνεται και από την ίδια την πραγματικότητα, καθώς διάσημοι τραγουδιστές όπως η Έιμι Γουάινχαουζ, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζάνις Τζόπλιν και ο Κερτ Κομπέιν έχουν πεθάνει στα 27 τους χρόνια, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν πεθάνει πριν από την τρίτη ηλικία.

Οι Αυστραλοί ερευνητές ανέλυσαν τη ζωή και τον θάνατο σχεδόν 1.000 επιτυχημένων ανθρώπων την περίοδο 2009-2011 εξετάζοντας όλες τις νεκρολογίες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Θεώρησαν δηλαδή ότι για να γίνει νεκρολογία σε μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες του κόσμου, ο θανών θα είχε μία επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «QJM: An International Journal of Medicine», η ανάλυση της ηλικίας, της αιτίας θανάτου και του επαγγέλματος κάθε περίπτωσης ξεχωριστά έδειξε πως ηθοποιοί και τραγουδιστές πέθαιναν νωρίτερα απ’ όλους.

Στην πραγματικότητα, η μέση ηλικία του θανάτου τους ήταν τα 77,1 χρόνια, ενώ αντιθέτως στους στρατιωτικούς που ήταν οι μακροβιότεροι, ήταν τα 84,8 χρόνια.

Αντίστοιχα, στους αθλητές η μέση ηλικία θανάτου ήταν τα 77,5 χρόνια, στους συγγραφείς και άλλες δημιουργικές προσωπικότητας τα 78,5, ενώ στους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς πάνω από τα 80 χρόνια.

Οι πρωιμότεροι θάνατοι συσχετίσθηκαν με ατυχήματα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και με καρκίνους. Οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονος, λ.χ., οι οποίοι σύμφωνα με τους ερευνητές αποτελούν πιθανή ένδειξη μακροχρόνιου καπνίσματος, ήταν πιο συχνή σε όσους ακολούθησαν καριέρα στην τέχνη.

Οι ερευνητές λένε πως παρόλο που τα ευρήματά τους δεν υποδηλώνουν ότι η τέχνη μπορεί να μας κοστίσει πρόωρα τη ζωή, εγείρουν ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν η δόξα και το χρήμα στον τρόπο ζωής.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τρίτη, 7 Μαΐου, 2013 at 13:15 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply