Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όταν Ανάσταση σημαίνει μια μπουκιά φαγητό- Εικόνες από την Αθήνα των άστεγων

5 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας είναι αυτές που πρέπει να μας θυμίζουν ότι αυτές τις ημέρες, (αλλά όχι μόνο αυτές), το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους αδύναμους είναι αυτό που μπορεί όλους μας να μας κάνει να σταθούμε όρθιοι και αξιοπρεπείς.

Κατηγορούμε συχνά την Εκκλησία. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως και τις όποιες προσπάθειες κάνει για να σταθεί δίπλα σ΄ αυτούς που το Πάσχα δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Και είναι ίσως ακόμη πιο σκληρό.

Αποστολη αγάπης τα βραδιά στους περιφερόμενους αστέγους της Αθήνας, λοιπόν.

Με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης αργά το βράδυ στους δρόμους της πρωτεύουσας σε περιφερόμενους αστέγους και απόρους.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή από την Μεγάλη Εβδομάδα πρόγραμμα προστασίας σε συνανθρώπους μας που περιφέρονται άστεγοι στην πρωτεύουσα.

Στελέχη της Αποστολής προσφέρουν απο βραδύς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φαγητό, χυμούς φρούτων και νερό ενω και γιατροί προσφέρουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα κλιμάκιο της Αποστολής ξενυχτά δίπλα στις ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων που στερούνται στέγης, θαλπωρής και οικογενειακής φροντίδας.

Ο κ. Δήμτσας στην παρουσίαση του νέου προγράμματος ανέφερε.   “Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές μας δεν έχουν ωράριο, δεν δουλεύουμε μόνο την ημέρα αλλά ασταμάτητα αν χρειαστεί και την νύχτα, δεν γίνεται αλλιώς, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Θέλουμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας να μοιραστούμε δύσκολες καταστάσεις των συνανθρώπων μας να δώσουμε ελπίδα, αγάπη και ανακούφιση η Αθήνα χρειάζεται ένα δίχτυ προστασίας καθώς οι άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους όχι μόνο πληθαίνουν αλλά είναι ανήμποροι. Η Εκκλησία είναι δίπλα τους”.

www.onalert.gr

This entry was posted on Κυριακή, 5 Μαΐου, 2013 at 07:53 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply