Τι είπε στην κατάθεσή του ο συλληφθείς Λιτάρ Ερμάλ

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο δεύτερος ασύλληπτος ληστής του σούπερ - μάρκετ στο ΠεριστέριO 41χρονος Αλβανός δραπέτης από τα Τρίκαλα Μουραται Μουραταζ Αντμιρ ήταν τελικά μαζί με τον 35χρονο Λιταρ Ερμαλ στην ληστεία-το μεσημέρι της Παρασκευής -στο Περιστερι στην διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο δευτερος απο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα». Στην διάρκεια της απολογίας του ο Λίταρ ανέφερε ότι ζούσε μαζί με αλλους δραπέτες από τα Τρίκαλα σε …σπηλιές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας!

Οπως ανέφερε στο “Βημα” ο κ. Σακης Κεχαγιόγλου , δικηγόρος του Λιταρ Ερμαλ «ο πελάτης μου αναφερει ότι εριξε ασφαλισμένες χειροβομβίδες εναντίον αστυνομικών στο Περιστερι και δεν ήθελε να τραυματίσει κανέναν. Επιπλέον υποστηρίζει ότι στην αιματηρή καταδίωξη στα Ισθμια που κόστισε την ζωή στην 25χρονη αυτός καθόταν στο΄πίσω κάθισμα ενω η κοπέλα πυροβολήθηκε από επιβάτη του μπροστινού καθίσματος».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο ανθρωπος που φερεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία να πυροβόλησε την ατυχη κοπέλα ήταν ο επικίνδυνος Αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα.
Ο αναζητούμενος πλέον και για την ληστεία στο Περιστερι Μουρατάι Μουρατάζ Αντμίρ μαζί με τον 25χρονο Καλα Κλεμέντ-επίσης δραπέτη των φυλακών τρικάλων- ανήκαν σε συμμορία με Καλάσνικοφ που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής.

Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Χτυπούσαν τράπεζες από το Αργος ως τη Σαλαμίνα και τη Νέα Ιωνία Αττικής και από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Κυπαρισσία ως τη Θήβα. Σε έξι περιπτώσεις ανατίναξαν με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβόλησαν αστυνομικούς και ιδιώτες.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πέντε από τους οκτω συνολικά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων πριν από δύο μήνες κινούνται στην περιοχή Αττικής-Βοιωτίας και Κορινθίας και θαπραγματοποιούν ανα δύο ή τρείς ληστρικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Λϊταρ έχει αναφερθεί σε σημαντικά στοιχεία για την προεργασία της απόδρασης από τα Τρίκαλα.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.