Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπανγκλαντές: Στους 540 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου

Μάιος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Είχαν προστεθεί αυθαιρέτως τρεις όροφοι στους ήδη πέντε

Μπανγκλαντές: Στους 540 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου

Αυξάνεται ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στο Μπανγκλαντές. Ο τελευταίος απολογισμός είναι 540 νεκροί.

Το κτίριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ, στην περιφέρεια της Ντάκα.

Ο ιδιοκτήτης του Rana Plaza, που τελεί υπό κράτηση, είναι πλέον ο πιο μισητός άνθρωπος στη χώρα και τα πλήθη ζητούν τον απαγχονισμό του.

Το κτίριο είχε άδεια μόνο για πέντε ορόφους, αλλά προσφάτως ο ιδιοκτήτης του προσέθεσε αυθαίρετα άλλους τρεις.

Μία ημέρα πριν καταρρεύσει το κτίριο, ένας μηχανικός που το είχε επισκεφθεί είχε ζητήσει την εκκένωσή του, αλλά οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν.

Ο υφαντουργικός τομέας ξανάρχισε την παραγωγή του την Πέμπτη, ύστερα από διακοπή οκτώ ημερών. Εκατομμύρια εργάτες, κυρίως γυναίκες, επέστρεψαν στη δουλειά τους στις βιομηχανικές μονάδες γύρω από την πρωτεύουσα, που κατασκευάζουν καθημερινά σε φρενήρη ρυθμό ενδύματα για δυτικές φίρμες.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 4th, 2013 at 15:45 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply