Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Το φάρμακο για την κρίση βρίσκεται στην Εκκλησία»

Μάιος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μήνυμα προς τους πιστούς έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας πως η λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού βρίσκεται στην Εκκλησία, καλώντας τους Έλληνες να έχουν υπομονή, ειλικρίνεια, αλλά και να αλλάξουν μυαλό.

«Αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις. Δεν είναι στιγμή να αναζητήσουμε τα αίτια, αλλά τη λύση», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος. «Χρειάζεται υπομονή και ειλικρίνεια, να ψάξουμε να βρούμε το φάρμακο. Ένα φάρμακο που βρίσκεται στην Εκκλησία, η μετάνοια», ανέφερε, και συνέχισε: «Μετάνοια σημαίνει αλλάζω μυαλό, αλλάζω νοοτροπία. Ο εγωισμός, ο ατομισμός, η απληστία κυριαρχούν στις μέρες μας και είναι αρρώστιες. Καλούμαστε, λοιπόν, να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και θα ξεπεράσουμε την κρίση», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο έργο και την προσφορά της Εκκλησίας εν μέσω οικονομικής κρίσης: «Τρία χρόνια κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι έρχονται για ένα πιάτο φαγητό και τα βγάζουμε πέρα. Αυτό είναι το θαύμα του Θεού και η αγάπη του ανθρώπου. Οι Έλληνες, άλλωστε, ακόμη κι όταν υποφέρουν, όταν βλέπουν την κατάσταση γύρω τους, συγκινούνται και από το λίγο που έχουν δίνουν και στο συνάνθρωπό τους. Η ενότητα, ωστόσο, είναι η ελπίδα μας, η δύναμή μας», τόνισε. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για μία γυναίκα από την Κύπρο, η οποία έστειλε το υστέρημά της στην Εκκλησία, προκειμένου να ενισχύσει τα συσσίτια. «Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα», ανέφερε. «Έτσι πρέπει να καλλιεργούμεθα και να καλλιεργούμε και τα παιδιά μας. Αυτό είναι το φάρμακο που σώζει αυτόν τον τόπο, η αγάπη προς την Εκκλησία», κατέληξε.

Ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην ακολουθία του Oρθρου της Μεγάλης Τετάρτης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Γκύζη.

Κατερίνα Μυγιάκη, στον “Ελεύθερο Τύπο”

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 2nd, 2013 at 22:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply