ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρώτος μεταξύ των υποψηφίων της επικράτειας, αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Πλακεντάς στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αθήνα. Με δήλωσή του στον «Π» ο πρώτος των πρώτων σε ψήφους, υπογραμμίζει ότι «η εκλογή μου και η πρωτιά σημαίνει απλά για μένα πρόσθετες ευθύνες».

Στο πρώτο αιρετό Εθνικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν ξεχωριστά 40 στελέχη από το λεκανοπέδιο της Αττικής και 60 στελέχη από τις Περιφέρειες. Άλλοι 24 εκλέχτηκαν με ποσόστωση, δύο από κάθε Περιφέρεια της χώρας. Στο Εθνικό Συμβούλιο συμμετάσχει φυσικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος, ο οποίος εξελέγη διά βοής και πανηγυρικά. Επίσης συμμετέχουν οι 18 βουλευτές του Κινήματος. Όλοι οι σύνεδροι ψήφισαν και στις δύο κάλπες, δηλαδή ψήφισαν για την εκλογή των μελών του Ε.Σ. από την Αττική και για την εκλογή των μελών του Ε.Σ. από την Περιφέρεια.

Στο ψηφοδέλτιο των 149 υποψηφίων από την Περιφέρεια, ο Π. Πλακεντάς ήρθε πρώτος με 232 ψήφους, αφήνοντας αρκετά πίσω τον Μιχάλη Σακελάρη από τη Λάρισα με 201 ψήφους. Τρίτος ήρθε ο Γιάννης Ζήκος από τα Ιόνια Νησιά με 180 ψήφους. Με καλή σειρά εκλέγεται ο Αθανάσιος Ζιάγκας από τη Σιάτιστα με 173 ψήφους. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε εκλέχτηκαν με ποσόστωση δύο από κάθε Περιφέρεια. Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκλέχτηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσόστωση οι Άρης Βατάλης (72) και Μητροφάνης Τσούρδος (42), αμφότεροι από την Κοζάνη. Δεν εκλέχτηκαν στελέχη από τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο ψηφοδέλτιο της Αττικής εκλέχτηκε πρώτος ο Αθανάσιος Μπέλτσος (344) και ακολουθούν οι Ευάγγελος Λιάπης (276) και Γιώργος Αναγνωστάκος (242).

Ο Π. Πλακεντάς μέχρι τώρα ήταν Συντονιστής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Δυτική Μακεδονία και μέλος των Γραμματειών Οργανωτικού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τώρα, όπως δήλωσε αναμένει τη σύγκλιση των νέων οργάνων του Κινήματος για να αναλάβει καινούργια καθήκοντα. Το Εθνικό Συμβούλιο θα συγκληθεί μετά το Πάσχα για να εκλέξει τον γενικό γραμματέα του Κινήματος. Επικρατέστερος φέρεται να είναι ο πρώτος σε ψήφους από την Περιφέρεια Αττικής, Αθανάσιος Μπέλτσος, ενώ τη θέση διεκδικεί και ο τρίτος σε ψήφους Γιώργος Αναγνωστάκος. Μετά την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για Περιφερειακές Συντονιστικές Επιτροπές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ θα οριστούν και οι Συντονιστές ανά περιφέρεια.

Ο Π. Πλακεντάς αμέσως μετά τη εκλογή του στην πρώτη θέση, δήλωσε στον «Π» πως «η εκλογή μου στο πρώτο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μάλιστα στην πρώτη θέση, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και με επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες. Μας ενδιαφέρει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να είναι πιο κοντά στην κοινωνία με θέσεις και προτάσεις, να αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών και να προτείνει λύσεις, σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βιώνει ο τόπος και ο λαός.
Η δική μου παρουσία σε συνδυασμό με την αντιπροσωπεία της Κοζάνης που ήταν από τις πολυπληθέστερες στο συνέδριο, έρχεται να υποδηλώσει και να διαβεβαιώσει ότι θα δώσουμε τη μάχη για όλα τα σοβαρά ζητήματα της περιοχής, όπως ενέργεια, ΔΕΗ, ανεργία, παιδεία, υγεία, αγροτικά ζητήματα κ.λ.π.
».

Αναφερόμενος στο συνέδριο ο Π. Πλακεντάς σημείωσε ότι «ήταν ένα παραγωγικό διήμερο, εγκρίθηκε το καταστατικό και χαράξαμε τη στρατηγική των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ διεξήχθησαν 15 θεματικές συζητήσεις για τα μείζονα ζητήματα, όπως ενέργεια, περιβάλλον εξωτερική πολιτική, άμυνα και άλλα».
Στο συνέδριο συμμετείχαν 1.660 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 1.100 εκλεγμένοι και οι υπόλοιποι εξ’ οφίτσιο. Ψήφισαν 1.310 άτομα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.