Τους τρεις αντιπροέδρους ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Ασημόπουλος, την περασμένη Παρασκευή, κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Νέοι αντιπρόεδροι ορίστηκαν η Παρασκευή Μητλιάγκα, η Γεωργία Χαριτούδη και ο Ευάγγελος Σίσκος. Η πρώτη αναλαμβάνει αρμοδιότητες ακαδημαϊκών θεμάτων, η δεύτερη αρμοδιότητες οικονομικών θεμάτων και ο τρίτος έχει την ευθύνη για μεταπτυχιακά και την έρευνα.

Βεβαίως, οι αρμοδιότητες είναι πολλές και θα καθοριστούν στη συνέχεια από τον ίδιο τον πρόεδρο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο ορισμός των αντιπροέδρων πρέπει να εγκριθεί τυπικά από το Συμβούλιο Διοίκησης, πράγμα που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.

Η Π. Μητλιάγκα και η Γ. Χαριτούδη που είναι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης θα πρέπει να παραιτηθούν, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων. Ωστόσο δεν προβλέπεται αναπλήρωσή τους στο Συμβούλιο Διοίκησης, καθώς αυτό μπορεί να λειτουργεί και με λειψή σύνθεση, εκτός αν μειωθεί στα έξι μέλη, οπότε πρέπει να αντικατασταθούν οι παραιτηθέντες. Για τον Ε. Σίσκο δεν τίθεται θέμα, αφού δεν ήταν στο 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης.

Στο μεταξύ, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να στηθούν κάλπες στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να εκλεγούν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των Τμημάτων. Όμως για να γίνουν εκλογές, πρέπει πρώτα να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ τα Π.Δ. για τα τμήματα του ΤΕΙ.

Χρήστος Βήττας στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.