Στο… μικροσκόπιο της διακομματικής επιτροπής που σχεδιάζει τον Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα μπήκαν σήμερα τα αγροτεμάχια.

Oι εργασίες της διακομματικής έχουν μπει στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης, με το σχετικό νομοσχέδιο να υπολογίζεται ότι θα φτάσει στη Βουλή τον Ιούνιο.

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή καλούνται να επικαιροποιήσουν τα αρχικά σενάρια που είχαν εκπονήσει προ μηνών, με βάση το τότε δεδομένο ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαθιστούσε το Ειδικό Τέλος μέσω ΔΕΗ από εφέτος, και να καλύψουν το “κενό” των περίπου 700 εκατ. ευρώ που έχει προκύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα του Θωμά, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορούν στις εκτιμήσεις εσόδων από τα αγροτεμάχια.

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα επικαιροποιηθούν όλα τα σενάρια και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί άλλη μια συνεδρίαση προκειμένου να καταλήξει η διακομματική στην τελική της εισήγηση για τον Ενιαίο Φόρο.

Η τελική εκτίμηση των εσόδων από τα αγροτεμάχια, πάντως, θα γίνει το φθινόπωρο οπότε και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να γίνει επικαιροποίηση του σχεδίου του Ενιαίου Φόρου.

Κομβικό ζήτημα, σύμφωνα με το Mega, θα αποτελέσουν, άλλωστε, και οι επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, που αναμένονται το καλοκαίρι, καθώς εκτός από τη μείωση των τιμών ζώνης στις περιοχές όπου οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει, θα πρέπει να αναμένονται και αυξήσεις αντικειμενικών εκεί όπου οι εμπορικές παραμένουν υψηλότερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.