Την Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Γρεβενών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) με θέμα: «Τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης , ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε πως τον πρώτο λόγο στις δράσεις πυρόσβεσης έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά στην ετοιμότητα και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων που δρουν προληπτικά και κατασταλτικά στην εκδήλωση πυρκαγιών ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τον έλεγχο των υδατοδεξαμενών και υδροστομίων ο οποίος έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και η ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών κ.Γεώργιος Δασταμάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών κ. Παναγιώτης Σιαφαρίκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Θεόδωρος Καίσαρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βάϊος Κόραβος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Ψευτογκάς, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Γρεβενών κ. Γεώργιος Κουρέλλας, Διευθυντές αρμόδιων υπηρεσιών, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι συλλόγων, περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.