Και στο τέλος… τρομάζουν οι ΓερμανοίΣτο τελευταίο δεκάλεπτο στο «Μπερναμπέου», η Ντόρτμουντ έζησε έναν… εφιάλτη. Δέχθηκε δύο γκολ από την Ρεάλ (2-0) και «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά… Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε για ένα δεκάλεπτο στα «σχοινιά» την Ντόρτμουντ μέσα στο «Μπερναμπέου», της έβαλε δύο γκολ (σ.σ ήθελε ακόμα ένα για την ιστορική πρόκριση) αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το «ποδοσφαιρικό θαύμα» που αναζητούσε…

Οι Γερμανοί έχοντας ως παρακαταθήκη το 4-1 του πρώτου αγώνα και αφού ξεπέρασαν την «τρικυμία» του πρώτου 15λεπτου, στάθηκαν στο ύψος τους. «Πάγωσαν» τον ρυθμό, είχαν ευκαιρίες (τρεις με τον Λεβαντόφσκι) να πετύχουν και γκολ και έφτασαν μέχρι το 80΄να κρατούν χαλαρά την πρόκριση στα χέρια τους.

Το γκολ του Μπενζεμά στο 83΄όμως τα άλλαξε όλα. Η Ρεάλ και ο κόσμος της το πίστεψε και το έδειξε με το 2-0 του Ράμος στο 88΄. Τα εφτά λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, ήταν εφιαλτικά για την Ντόρτμουντ που «τρόμαξε» αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την κατοχή, όπως αναμενόταν και έψαξε το γκολ. Μάλιστα, μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, ο Ιγκουαΐν βρέθηκε απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ αλλά ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ βγήκε ωραία και έδιωξε σε κόρνερ. Η άμυνα των Γερμανών, «ζορίστηκε» από το ξεκίνημα του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 15΄, η «βασίλισσα» έκανε δύο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες.

Μία στο 14΄με τον Ρονάλντο από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Βαϊντενφέλερ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ξανά από δεξιά, ο Εζίλ έφυγε, βρέθηκε απέναντι στον Γερμανό γκολκίπερ αλλά αστόχησε. Μέσα στον… πανικό, η Ντόρτμουντ έχασε και τον Γκέτσε που τραυματίστηκε και πήγε στον πάγκο… Μετά από ένα 20λεπτο «φωτιά», η Ντόρτμουντ κατάφερε να ισορροπήσει λίγο, ειδικά σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις. Ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις των Ισπανών σταμάτησαν και το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα. Ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία (48΄) με τον Λεβαντόφσκι ενώ στο 50΄ο Πολωνός είχε δοκάρι σε πολύ δυνατό σουτ που δοκίμασε από πλάγια θέση. Οι Γερμανοί είχαν φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Μουρίνιο για να… ανεβάσει την ομάδα του, την μεγάλη ευκαιρία για το γκολ ήταν ξανά η φιλοξενούμενη στο 62΄αλλά ο Γκουντογκάν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεθ αν και ανενόχλητος.

Η Ρεάλ, όπως ήταν λογικό, πήρε ξανά την κατοχή από το 65΄και μετά αλλά επί της ουσίας δεν έδειχνε σε θέση να κάνει κάτι επιθετικά αντίθετα με την Ντόρτμουντ που όταν έκλεβε την μπάλα και έβγαινε στην κόντρα γινόταν απειλητική. Το έκανε και στο 75΄με τον Λεβαντόφσκι, για μία ακόμα φορά…

Στο 83΄ όμως ήρθε το γκολ για τους Μαδριλένους… Ο Κακά βρήκε τον Εζίλ, αυτός από πλάγια θέση έκανε το γύρισμα και ο Μπενζεμά από κοντά έκανε το 1-0. Αμέσως το «Μπερναμπέου» μπήκε στην εξίσωση και ο κόσμος της Ρεάλ προσπαθούσε να… σπρώξει την ομάδα του που έψαχνε δύο ακόμα τέρματα και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά.

Η πίεση αυτή έφερε καρπούς. Στο 88΄ο Βαϊντενφέλερ είπε «όχι» σε σουτ του Ρονάλντο λίγο έξω από την περιοχή αλλά στην συνέχεια ο Ράμος από κοντά σούταρε δυνατά και έκανε το 2-0 (86΄). Το ματς είχε πάρει «φωτιά» και ενώ έμεναν πέντε λεπτά καθυστερήσεων… Η Ντόρτμουντ «ίδρωσε» αλλά κράτησε το 2-0 και τελικά πανηγύρισε την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (57΄Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67΄Κεντίρα), Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (57΄Μπενζεμά).

Ντόρτμουντ (Γούργκεν Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (90΄Σαντάνα),, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι Ρόις, Γκέτσε (15΄ Γκροσγκρόιτς), Λεβαντόφσκι (86΄Κελ).

Διαιτητής: Γουέμπ (Αγγλία)
Βοηθοί: Καν (Αγγλία), Μάλαρκι (Αγγλία)
Γήπεδο: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.