Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου στο τιμόνι του ΟΑΕΔ

Απρίλιος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Απομακρύνθηκε τελικά από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο Ηλίας Κικίλιας, τον οποίο διαδέχεται ο τέως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γιάννης Βρούτσης είχε ζητήσει την παραίτηση του Ηλία Κικίλια, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Πληροφορίες και διαρροές μιλούσαν τότε για πολλαπλά προβλήματα συνεργασίας του κ. Κικίλια με τον πολιτικό του προϊστάμενο, αλλά και για δυσαρέσκεια που υπήρχε στο Μαξίμου προς το πρόσωπό του, με πηγές να επισημαίνουν ότι χρησιμοποιούσε τη θέση του για να ασκεί προσωπική πολιτική στον τομέα της απασχόλησης.

Τότε, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ είχαν διατυπώσει την αντίθεσή τους στην απομάκρυνση του κ. Κικίλια, ο οποίος εμφανιζόταν σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά των δύο κυβερνητικών εταίρων να δέχεται πιέσεις προκειμένου να τοποθετήσει «γαλάζιους» διευθυντές σε πόστα που ο ίδιος αρνούνταν.

Χθες, μια εβδομάδα μετά τη σύγκρουση αυτή, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησε με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και τους ενημέρωσε -όπως ανέφεραν πηγές από το Μαξίμου- για την επιλογή ο κ. Κικίλιας να αντικατασταθεί.

«Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» ήταν η πρώτη αντίδραση από πηγές της Ιπποκράτους.

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Η αντικατάσταση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ έρχεται την επομένη της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκαν τελικά τα τρία άρθρα που είχε προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την αντιμετώπιση της ανεργίας και που -σύμφωνα με πληροφορίες- έφεραν τη σφραγίδα του Κικίλια, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του Οργανισμού από το ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2009.

Megatv.com

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 30th, 2013 at 15:11 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply