Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η «μαύρη τρύπα» στο ΠαΣοΚ και ο Γιώργος

Απρίλιος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρώτα τα καλά νέα για τον κ. Γ. Παπανδρέου. Μαθαίνω ότι θα μείνει το Πάσχα στην Ελλάδα και ότι προτίθεται να επισκεφθεί και την εκλογική του περιφέρεια, την Αχαΐα, την οποία έχει να επισκεφθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Τα κακά νέα είναι ότι συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη «μαύρη τρύπα» που βρέθηκε στο ΠαΣοΚ, τον καιρό που ήταν πρόεδρος του κόμματος.

Στην αντιπαράθεση αυτή εμφανίστηκε και η κυρία Πωλίνα Λάμψα. Πρόκειται για τη στενή συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού, η οποία εκτελούσε και ατύπως χρέη συμβούλου διεθνών σχέσεων του κ. Παπανδρέου, όχι όμως ως προέδρου του ΠαΣοΚ, αλλά ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η κυρία Λάμψα έλεγε σε συνεργάτη μου και μάλιστα με οργίλο ύφος ότι λένε ψέματα πως το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα στοίχισε 200.000 ευρώ: «Λένε ψέματα, ήμουν και εγώ εκεί. Ο πρόεδρος πήρε μαζί του πέντε άτομα, μέναμε σε ένα ξενοδοχείο που μας χρέωνε το δωμάτιο 200 ευρώ τη βραδιά για τέσσερις ημέρες, τα οποία έξοδα τα ανέλαβε η Σοσιαλιστική Διεθνής». Είπε ακόμη ότι ποτέ ο πρώην πρωθυπουργός δεν ζήτησε να του καλύψει τα έξοδα το ΠαΣοΚ σε αποστολές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ανέφερε ότι για το ταξίδι του στη Νότια Αφρική δεν πήρε ούτε ένα ευρώ.

Στην Ιπποκράτους πάντως το θέμα παρουσιάζεται διαφορετικά και τα ποσά που δόθηκαν βασίζονται στον έλεγχο που διενεργούν έξι γνωστές ελεγκτικές εταιρείες και που σύμφωνα με τα στοιχεία που άφησαν να διαρρεύσουν έχουν καταγράψει «μαύρη τρύπα» 100 εκατ. ευρώ από το 2004 και μετά – δηλαδή επί ηγεσίας του κ. Γ. Παπανδρέου. Το θέμα της «μαύρης τρύπας» αναμένεται να λάβει διαστάσεις μόλις η Ιπποκράτους παραλάβει πόρισμα ελέγχου των έξι εταιρειών.

ΒΗΜΑτοδότης

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 30th, 2013 at 07:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply