Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενα βήμα πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Ελληνες

Απρίλιος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Υψηλή αντιπροσωπεία της Κουμουνδούρου στο συνέδριο του κόμματος του κ. Π. Καμμένου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Ενα βήμα πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητοι Ελληνες

Αίσθηση έχει προκαλέσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών χώρων πέραν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιλογή της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο και να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόμμα του κ. Π. Καμμένου δεν είχε καν απευθύννει προσκλήσεις στις δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου», παρά μόνον στο ΚΚΕ (το οποίο επέδειξε καταφανώς την περιφρόνησή του) και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα της ΚΕ κ. Δ. Βίτσα και τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, κ. Ν. Παππά.

Η επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε πως ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του βλέπουν πράγματι σοβαρά την προοπτική συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι και ο μοναδικός επικεφαλής κομματικού σχηματισμού που δηλώνει σήμερα πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση.

Η εξέλιξη συμπίπτει δε και με την δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και κοντά στην ΝΔ, να καταγράφει καθοριστικής σημασίας διαρροές προς το νεοϊδρυθέν σχήμα «Σχέδιο Β» του κ. Αλ. Αλαβάνου.

Στον χαιρετισμό του προς το συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βίτσας, μίλησε στη βάση της «κοινής μάχη» κατά της πολιτικής του Μνημονίου παρά τις ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές των δύο κομμάτων και ευχήθηκε στα μέλη του κόμματος του κ. Καμμένου: «το επόμενο συνέδριό σας να βρει τη χώρα απελευθερωμένη από το μνημόνιο ανεξάρτητη και περήφανη».

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 30th, 2013 at 09:31 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply