Το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο του Πάσχα

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις του ΙΚΑΤη Μ.Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΙΚΑ-ETAM, ενώ οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τρίτη. Αύριο θα καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα στους ανέργους και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας στις δικαιούχους.

Τη Μ.Πέμπτη θα πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη.

Από τον νόμο η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, δίνεται στους εργαζομένους το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και ο μισθός ή το ημερομίσθιο υπολογισμού είναι αυτό που ο εργαζόμενος είχε 15 ημερολογιακές ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

Η καθυστερημένη καταβολή του δώρου Πάσχα ή η καθυστέρηση του θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινή φυλάκισης. Ο μη συνεπής δε εργοδότης υπόκειται στην διαδικασία του αυτόφωρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.