Καθεμία από τις δόσεις δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία

imageΗ κυβέρνηση προχωρεί στη μείωση κατά 15% του ποσού που θα καλούνταν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το ΕΕΤΗΔΕ. Και για το 2013, το τέλος θα εισπραχθεί από τη ΔΕΗ, αλλά θα μετονομάζεται σε Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις. Oι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνους που υπολογιζόταν το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%.

Οι πρώτοι λογαριασμοί για το ΕΕΤΑ του 2013 αναμένεται να αποσταλούν από τη ΔΕΗ και τους παρόχους τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο.

Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτημα στους αρμόδιους δήμους για διόρθωση των λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικών τιμών πως οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του τέλους θα αναπροσαρμοσθούν από 3 ευρώ το τ.μ., που ήταν για το τέλος του 2012, με τη μέση τιμή ζώνης του δήμου στον οποίον ανήκουν. Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.