Δραστηριοποιείται η «Κίνηση των 75» στο ΠΑΣΟΚ Η «Κίνηση των 75» στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η οποία πρωτοεμφανίσθηκε στο 9ο Συνέδριο του Κινήματος και η οποία ατόνησε αμέσως μετά, επαναδραστηριοποιείται ενόψει των διαδικασιών για την ανάδειξη των ενδιάμεσων οργάνων του Κινήματος, διεκδικώντας να έχει πλέον μόνιμη παρουσία στην κομματική ζωή και δράση, με στόχο να μην αποκοπεί το ΠΑΣΟΚ από τις ρίζες του, όπως ανέφερε σε ομιλία του, ο πρώην Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Περί τα 450 στελέχη της Κίνησης συναντήθηκαν χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ στο τέλος ο Γρηγόρης Νιώτης ζήτησε από τα εν λόγω στελέχη να καταβάλουν από 2 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο της αίθουσας.

Το κλίμα δεν ήταν καλό για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στις ομιλίες των Παντελή Οικονόμου και Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, στους οποίους απέδωσε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο τάχθηκε και κατά της όποιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας το κενό πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τις παλινωδίες της ηγεσίας της.

Τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση που υπάρχει σήμερα «επιβάλει να ξανανέβει η δημοκρατική παράταξη, ώστε να μπορέσει να ξανανέβει ο λαός και η χώρα μας», προσθέτοντας ότι «θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις που δεν δίνουν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στις διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα.

Πιο σκληρός με την ηγεσία του Κινήματος ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τονίζοντας ότι, με ευθύνη της ηγεσίας, το Συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες για «δημιουργική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την αποκατάσταση της πολιτικής του φυσιογνωμίας» και επιβεβαίωσε τους φόβους που είχαν εκφραστεί τότε.

Τόνισε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωισμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων».

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απαράδεκτο «να επιτρέπει στη ΝΔ να χρεώνει τον Ανδρέα για το χρέος και τον Γιώργο Παπανδρέου για τον μηχανισμό στήριξης».

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε πως «ότι επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά ως μεταρρυθμίσεις, είναι νόμοι και αποφάσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ». Επίσης τόνισε ότι «αν υπήρχε στοιχειωδώς υπεύθυνη αντιπολίτευση από το 2010 ή μετά την συμφωνία του 2011, σήμερα η χώρα θα είχε περάσει τον κάβο».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί «μια για πάντα ότι η αναγκαία, για εθνικούς λόγους στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις», στηρίζοντας, πάντως, σε αυτό το σημείο, τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου στις πρόσφατες τριβές του με την κυβέρνηση.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το σχέδιο σωτηρίας των Τραπεζών, που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, σε σχέδιο σωτηρίας και προστασίας της προσωπικής περιουσίας των Τραπεζιτών». Όπως τόνισε ο κ. Καρχιμάκης «είναι αυτή η αλλαγή πολιτικής που στοχεύει στη διάσωση και το ανεξέλεγκτο των Τραπεζιτών και όχι του Τραπεζικού Συστήματος, μια από τις αιτίες που υπάρχει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά».

Μίλησαν επίσης οι Γρ.Νιώτης, Σ. Βαλυράκης, Μ.Στρατάκης, Ασ.Παπαηλιού, Θ.Τσίκας και Οδ.Κορακίδης.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.