Σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων το πρωί της Μ. Δευτέρας

Δέκα ναυτικοί αγνοούμενοι σε ναυάγιο νοτιοδυτικά της ΜεθώνηςΔύο νεκροί και οκτώ ναυτικοί αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή 78 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα, στη Μεθώνη μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  νωρίς το πρωί της Μ. Δευτέρας, υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής,  συνθήκες,  συγκρούστηκαν το φορτηγό πλοίο Κον Σάουθ, με σημαία Αντίγκουα-Μπαρμπούντα και με 16 άτομα πλήρωμα (υπήκοοι Ρωσίας, Πολωνίας και Φιλιππίνων) με το φορτηγό πλοίο Πιρι Ρέις, με σημαία Νήσων Κουκ και με 17 άτομα πλήρωμα (υπήκοοι Συρίας). Το δεύτερο πλοίο βυθίστηκε και μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί μόνο τα επτά άτομα του πληρώματος τα οποία και έχουν περισυλεγεί ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ναυτικών.

Το Κον Σάουθ που ανήκει σε εταιρεία γερμανικών συμφερόντων είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα και ήταν άφορτο, ενώ  το Πίρι Ρέις που ανήκει σε εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, μετέφερε λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε περί τις 7 το πρωϊ και διέταξε αμέσως  έρευνες στις οποίες συμμετέχουν πλοία ανοικτής θαλάσσης, τέσερα παραπλέοντα σκάφη, ναυαγοσωστικά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος C 130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την περιοχή είναι καλές και διευκολύνουν τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς την ώρα της σύγκρουσης, ο πλοίαρχος του πλοίου που βυθίστηκε δεν βρισκόταν στη γέφυρα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.