Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις του ΙΚΑ – Δείτε τις ημερομηνίες για δώρα και επιδόματα

Απρίλιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο του Πάσχα

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις του ΙΚΑΤη Μ.Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΙΚΑ-ETAM, ενώ οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τρίτη. Αύριο θα καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα στους ανέργους και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας στις δικαιούχους.

Τη Μ.Πέμπτη θα πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη.

Από τον νόμο η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, δίνεται στους εργαζομένους το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και ο μισθός ή το ημερομίσθιο υπολογισμού είναι αυτό που ο εργαζόμενος είχε 15 ημερολογιακές ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

Η καθυστερημένη καταβολή του δώρου Πάσχα ή η καθυστέρηση του θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινή φυλάκισης. Ο μη συνεπής δε εργοδότης υπόκειται στην διαδικασία του αυτόφωρου.

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 29th, 2013 at 07:43 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply