Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιοί θα γλιτώσουν από το χαράτσι της ΔΕΗ

Απρίλιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση για απαλλαγή από το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ για τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Κατ’ αρχήν θετικός δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας, απέναντι σε προτάσεις της συμπολίτευσης για τη ρύθμιση οφειλών και το τέλος ακινήτων.

Όπως γράφει το Newsit.gr, το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει την δυνατότητα επέκτασης και στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της διάταξης για τις οφειλές προς το Δημόσιο – ανέφερε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετικές προτάσεις του Γ. Ντόλιου (ΠΑΣΟΚ) και της Α. Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ).

«Η υλική υποδομή υπάρχει – και γι’ αυτό το εξετάζουμε κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό» ανέφερε ο κος Στουρνάρας. Απαντώντας δε, σε πρόταση της κας Ξυροτήρη, να συμπεριλάβει η απαλλαγή από το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ και τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (εκτός από τους ανέργους), ο κος Στουρνάρας δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση τις προσεχείς εβδομάδες, με γνώμονα «το όριο της φτώχειας κατά Eurostat».

This entry was posted on Κυριακή, Απρίλιος 28th, 2013 at 13:34 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply