Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη η Καλαμάτα!

Απρίλιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ένα τρις δολάρια μπορεί να αποδώσει το συγκεκριμένο project

Σε…διαστημική εποχή θα μπει η Καλαμάτα από το 2015, καθώς τότε αναμένεται να αρχίσει να παίρνει “σάρκα και οστά” το σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτό έγινε γνωστό στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που διεξήχθη στην Τρίπολη και στο οποίο το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσε και ο δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητής της NASA.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, η Καλαμάτα είναι ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης λόγω της γεωγραφικής της θέσης ενώ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο project θα μπορούσε να αποδώσει 1 τρις δολάρια. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα έρθει στη χώρα μας ο γενικός διευθυντής της NASA, προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.

tharrosnews.gr

This entry was posted on Κυριακή, Απρίλιος 28th, 2013 at 18:31 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply