Έναντι 7,3 εκατομμύριων ευρώ πουλήθηκε προχθές στο Λονδίνο ένα σπάνιο μπλε διαμάντι 5,30 καρατίων δεμένο πάνω σε δακτυλίδι, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ανά καράτι, βάσει των εκτιμήσεων του οίκου δημοπρασιών Bonhams.

Ειδικότερα, το κόσμημα που φιλοτέχνησε ο οίκος Bulgari, άγγιξε την τιμή του 1,4 εκατομμυρίου ευρώ ανά καράτι, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για ένα μπλε διαμάντι.

Όπως αναφέρει το Mega, τότε κόσμημα είχε αγοραστεί από το λονδρέζικο κοσμηματοπωλείο Graff Diamonds. Η αξία του δακτυλιδιού αυτού που φτιάχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960, είχε εκτιμηθεί μεταξύ ενός και 1,5 εκατομμυρίου στερλινών.

Σύμφωνα με τον διάσημο οίκο, τα μπλε διαμάντια είναι πολύ δυσεύρετα, με σπανιότερο το “Hope” που είχε αγοράσει ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος. Η πολύτιμη αυτή σκούρα γκρίζα μπλε πέτρα των 45,52 καρατίων είχε βρεθεί σε ορυχείο της Ινδίας, στόλιζε το Στέμμα της Γαλλίας. Στην επανάσταση του 1792 εκλάπη, ενώ μετά από μια ταραχώδη διαδρομή του, το διαμάντι εκτίθεται σήμερα στο μουσείο Smithsonian Institution της Ουάσινγκτον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.