Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμβιβάστηκε η Google στις υποδείξεις της ΕΕ

Απρίλιος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε αποδοχή των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησε  η Google, κι έτσι θα προχωρήσει σε αλλαγή του τρόπου εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης στους Ευρωπαίους χρήστες της, για πέντε χρόνια, ώστε πλέον να είναι ευδιάκριτες και οι συνδέσεις των ανταγωνιστών της.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ιδιότητά της ως αντιμονοπωλιακή Αρχή, έχοντας από το 2010 ξεκινήσει σχετική διευρεύνηση, με την κίνηση αυτή στοχεύει να κατευνάσει τυχόν ανησυχίες που αφορούν στη δεσπόζουσα θέση της Google στην αγορά. Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ανταγωνιστών της εταιρείας, όπως η Microsoft.

Έτσι, η Google δέχτηκε να προχωρήσει σε τροποποίηση της εμφάνισης των αποτελεσμάτων, τόσο στη μηχανή αναζήτησης όσο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως το YouTube ή το Google Maps, ενώ σύμφώνησε να εμφανίζει και αποτελέσματα ανταγωνιστών με τους συνδέσμους των υπηρεσιών τους.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ Αντόνιο Κολομπάνι, δήλωσε στις Βρυξέλλες σε σχετική συζήτηση για το θέμα σήμερα, ότι η Google θα μπορούσε, σε αντίθετη περίπτωση, να βλάψει τους καταναλωτές στερώντας τους τη δυνατότητα επιλογής εξειδικευμένων υπηρεσιών αναζήτησης.

Επισημαίνεται ότι τα διορθωτικά μέτρα που προώθησε η ΕΕ θα δώσουν και στους εκδότες μεγαλύτερο έλεγχο στην επιλογή των εμφανιζομένων ειδήσεών τους από τον “συλλέκτη ειδήσεων” της Google.

Ας σημειωθεί ότι η μηχανή αναζήτησης της Google έχει μερίδιο αγοράς άνω του 90% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια αγορά 500 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνθέτει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Megatv.com

This entry was posted on Παρασκευή, Απρίλιος 26th, 2013 at 14:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply