Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ απειλούν αξιωματικούς στην Πάτρα

Απρίλιος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μετά τις δύο δολοφονικές επιθέσεις και τον θάνατο «νονών της νύκτας»

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ απειλούν αξιωματικούς στην Πάτρα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απειλούν άλλους αξιωματικούς για τον θάνατο «νονών της νύκτας». Τα πρωτοφανή περιστατικά απασχολούν τα τελευταία 24ωρα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και είναι απόρροια των δύο αιματηρών επιθέσεων στην Πάτρα που κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα και τον τραυματισμό δύο ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, δύο αστυνομικοί που είναι συγγενείς ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης φέρεται να εκτόξευσαν ευθείες απειλές εναντίον πρώην και νυν αξιωματικών που υπηρετούν στην Αχαΐα. Ανάμεσα στα άλλα οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί – με σημαντικές θέσεις στην Αχαΐα αλλά και σε νησί – ούτε λίγο ούτε πολύ «έδωσαν περιθώριο στους συναδέλφους τους να φύγουν μέσα σε λίγες ημέρες από την Πάτρα γιατί αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες». Αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει έκτακτη φρούρηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ορισμένοι από τους οποίους μένουν στην περιοχή του Ρίου.

Οι «οργισμένοι αστυνομικοί» κατηγορούν τους συναδέλφους τους ότι «αφενός είχαν κατηγορήσει άδικα στο παρελθόν για έκνομες ενέργειες τον άνθρωπό τους, αφετέρου είχαν μεταθέσει δυσμενώς τους ιδίους από σημαντικά πόστα της ΕΛ.ΑΣ.». Σύμφωνα με το σκεπτικό των αστυνομικών-«εκδικητών», αν είχαν παραμείνει στις θέσεις που κατείχαν θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη δολοφονία του συγγενούς τους. Παράλληλα αποδίδουν στους συναδέλφους τους «άλλες, ύποπτες μεθοδεύσεις στον κόσμο των παρανόμων».

Από την άλλη πλευρά, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «παράλογες ενέργειες συναδέλφων τους». Συμπληρώνουν δε ότι «πράγματι υπήρξε μετάθεση ενός αξιωματικού συγγενούς του θύματος που υπηρετούσε σε ευαίσθητο πόστο σε περιοχή της Πελοποννήσου. Όμως αυτό είχε καταστεί αναγκαίο γιατί του είχαμε πει να προσπαθήσει να περιορίσει τις ύποπτες ενέργειες του συγγενούς του, ο οποίος μας απασχολούσε διαρκώς. Όμως κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί…»

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

This entry was posted on Παρασκευή, Απρίλιος 26th, 2013 at 18:33 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply