Εγκρίθηκε ομόφωνα, την 24η Απριλίου 2013, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιου Δασταμάνη για την υποβολή του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων Μαυρονόρους Ν. Γρεβενών», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 445.000,00€.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στον οικισμό Μαυρονόρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυραναίων .

Ο Ιερός Ναός κτίσθηκε το 1806 και είχε αφιερωθεί στον «Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη». Αργότερα εκ παραδρομής μετά την απώλεια της κτητορικής επιγραφής λατρευτικά αφιερώθηκε στους «Αγίους Θεοδώρους». Πριν την μερική καταστροφή του το 1944 από τους κατακτητές αποτελούσε έναν περίλαμπρο κατάγραφο Ναό δείγμα της ιστορικά τεκμηριωμένης οικονομικής άνθισης που γνώρισε το χωριό- κωμόπολη Μαυρονόρος στο τέλος του 18ου αιώνα. Το μέγεθος του ναού τεκμηριώνει την πληθυσμιακή αύξηση του χωριού κατά την περίοδο κτήσης του ναού.

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.