Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για απολύσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές και χαράτσι της ΔΕΗ

Απρίλιος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καλύπτει όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για απολύσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές και χαράτσι της ΔΕΗΤη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 15%, την επιτάχυνση των διαδικασιών των πειθαρχικών συμβουλίων για τους δημοσίους υπαλλήλους, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και το ξεκαθάρισμα των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών και την αποσύνδεση της υποβολής από την καταβολή ΦΠΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο-σκούπα που καταθέτει την Πέμπτη στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο καλύπτει τα προαπαιτούμενα για να εκταμιεύσει η τρόικα τις δόσεις συνολικού ύψους 8,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,8 δισ ευρώ αναμένεται να εγκριθούν την Δευτέρα στο Euro Working Group και τα υπόλοιπα το Μάιο (τα 4,2 δισ. ευρώ στις 13/5 στο Eurogroup και τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ το δεύτερο δεκαπενθήμερο).

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, συμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις για τα εξής θέματα:

-Αποσύνδεση υποβολής από καταβολή ΦΠΑ: Ο φορολογούμενος θα υποβάλει δήλωση στις 20 κάθε τριών μηνών , καταβάλλοντας 10 ευρώ και τα υπόλοιπα της οφειλής σε δυο ισόποσες δόσεις.

– Ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές:. Τα μικρά χρέη που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης θα διαγραφούν ολοκληρωτικά ,- ενώ τα μεγαλύτερα θα μπαίνουν σε αρχείο για 10 χρόνια και μετά θα διαγράφονται.Επίσης, αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το όριο οφειλών, πάνω από το οποίο θα κινείται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

-Απαλλαγή από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης των νέων που εχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν εχουν εισοδήματα . Ωστόσο θα πρέπει να πάρουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

-Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 48 δόσεις. Για χρέη ως 5.000 ευρώ οι δόσεις είναι απεριόριστες, κάτι που μπορεί να ισχύσει και για χρέη για άνω των 5.000 ευρώ, εφ όσον επιδεικνυεται οικονομική αδυναμία.

-Κλειστα επαγγέλματα. Μεταξύ άλλων επαναφέρονται οι διοικητικές άδειες σε μια σειρά από επαγγέλματα όπου διαπιστώθηκε ότι αυτές είναι απαραίτητες, όπως σε γεωπόνους, κρεοπώλες, ασχολούμενους με συντήρηση αρχαιοτήτων, στην εμπορία λιπασμάτων, στη διύλιση, μεταφορά και εμπορία πετρελαιοειδών κ.α.

 

This entry was posted on Πέμπτη, Απρίλιος 25th, 2013 at 11:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply