Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Όχι» Στουρνάρα στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

24 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο λένε στο υπουργείο Οικονομικών

«Οχι» Στουρνάρα στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας απέκλεισε, την Τετάρτη, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το ενδεχόμενο να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, σημείωσε.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Την Τρίτη, στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή, επικράτησε ένταση. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση έθεσαν σειρά ενστάσεων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με τηλεφώνημα του ιδίου του κ. Ευ. Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έθεσε θέμα άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του προέδρου του ΠαΣοΚ, η αντιπροσωπεία του κόμματος πρότεινε να συμπεριληφθεί σε αυτό το νομοσχέδιο άρθρο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% σε 13%.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι είναι «δύσκολο να κάνουμε αλλαγές τώρα», βάζοντας στον «πάγο» την πρόταση του ΠαΣοΚ για τον Ιούνιο. «Ας μην δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει» έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Η ενδοκυβερνητική κόντρα, που πυροδότησε η πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου να ζητήσει άμεση μείωση του ΦΠΑ, συνεχίστηκε με διαρροές κύκλων του υπουργείου Οικονομικών και της Ιπποκράτους.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καταλόγιζαν εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2013 at 16:05 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply