H προσφορά του fund έφτασε τα €620 εκατ. για το 33% και το Ταμείο του ζητά νέα βελτιωμένη – Ανακοίνωση του  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΤΑΙΠΕΔ: Η Emma Delta μοναδικός έγκυρος υποψήφιος για τον ΟΠΑΠ

Οκτώ μήνες μετά την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, η αυλαία για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ έπεσε τη Δευτέρα, με την αξιολόγηση από το ΤΑΙΠΕΔ των προσφορών που υπέβαλαν οι δύο διεκδικητές, Third Point και Emma Delta.

Η Emma Delta ήταν τελικά ο μοναδικός έγκυρος υποψήφιος για τον Οργανισμό καθώς η δεύτερη κρίθηκε τυπικά μη επαρκής. Η Emma Delta αποτελεί την κοινοπραξία του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, του τσεχικού fund PPF και του επιχειρηματία Χρ. Κοπελούζου.

Tη βελτίωση της προσφοράς της Εmma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ. Η προσφορά της Emma κυμαίνεται κοντά στα 620 εκατ ευρώ.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προσφορά να προσεγγίσει τη χρηματιστηριακή αξία του οργανισμού που σύμφωνα με το σημερινό κλείσιμο της μετοχής ανέρχεται στα 745 εκατ. ευρώ για το 33%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανεξάρτητος αποτιμητής, που έχει προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ,  η Duff & Phelps εκτιμά την αξία του 33% κοντά στα 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και την Τρίτη θα γίνει γνωστό αν θα προκύψει ή όχι νέος ιδιοκτήτης για τον ΟΠΑΠ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον ΟΠΑΠ
Η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ, μέσω του αμαρτωλού μάλιστα ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

Το παιχνίδι για την πώληση του ΟΠΑΠ δείχνει να είναι «στημένο», γεγονός που αποδεικνύεται από το διαγωνισμό παρωδία που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταλήξει στη σημερινή μοναδική προσφορά και στο εξευτελιστικό αυτό τίμημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξευτελιστικό αυτό ποσό της προσφοράς περιλαμβάνονται, εκτός του 33% των μετοχών του οργανισμού, και τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία, όταν από μόνη της η χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ αποτιμάται στα 739 εκατομμύρια.

Με αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση, μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δίνει χάρισμα τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία.

Ο ΟΠΑΠ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.