Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σοκ: 17χρονος έμεινε παράλυτος -Χάλασε μηχάνημα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

Απρίλιος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όταν κατά τη διάρκεια χειρουργείου σε 17χρονο για την αφαίρεση αιμαγγειώματος από τον εγκέφαλο, το μηχάνημα – πλοηγός σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα ο νεαρός να μείνει παράλυτος στην αριστερή του πλευρά.

Από την πλευρά τους οι γιατροί του νοσοκομείου αρνούνται πως πρόκειται για ιατρικό λάθος και αποδίδουν την εξέλιξη σε επιπλοκές της επέμβασης. Το μηχάνημα – πλοηγός, που σταμάτησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, το είχε δανειστεί το νοσοκομείο από ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών ειδικά για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Με τον πλοηγό εκτός λειτουργίας, όπως εξηγεί στο «Εθνος» ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστος Θεοδώρου, δεν ήταν δυνατό να υπάρχει τρισδιάστατη απεικόνιση, που θα βοηθούσε στην ακριβή αφαίρεση του αιμαγγειώματος. Αυτή έγινε τελικά με συμβατικές μεθόδους, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί μετά το τέλος της επέμβασης πως ο έφηβος είχε παραλύσει στην αριστερή του πλευρά.

«Ολες οι επεμβάσεις έχουν επιπλοκές. Η τρισδιάστατη απεικόνιση θα έδινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας, αλλά σύμφωνα με τους χειρουργούς αυτό δεν σημαίνει ότι θα απέτρεπε τη συγκεκριμένη επιπλοκή», είπε ο κ. Θεοδώρου.

citypaper.gr

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 23rd, 2013 at 12:04 and is filed under ΝΕΟΙ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply