Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλο, στη Συρία!

23 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θύμα απαγωγέων  στη Συρία έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος!

pavlos

Πρόκειται για τον επίσκοπο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας και αδελφό του Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο Μητροπολίτης βρίσκεται στα χέρια ανταρτών μελών της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το romfea.gr η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ άγνωστοι σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.

Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας ανέφεραν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών, Ιωάννη.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

 

ysterografa.gr

This entry was posted on Τρίτη, 23 Απριλίου, 2013 at 07:14 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply