Τουλάχιστον 150 ακίνητα διαφόρων φορέων διαχείρισης στη Δυτική Μακεδονία βρίσκονται προς πιθανή αξιοποίηση στη λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Μεταξύ των φορέων διαχείρισης των ακινήτων, ιδιοκτήτης των οποίων είναι το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκονται το ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων.

Τα περισσότερα προς αξιοποίηση βρίσκονται στο Δήμο Σερβίων-Βελβενδού και είναι 70, 15 στο Δήμο Κοζάνης, 24 στο Δήμο Καστοριάς, 6 στο Δήμο Εορδαίας, 10 στο Δήμο Γρεβενών, 5 στο Δήμο Φλώρινας, 5 στο Δήμο Αμυνταίου, 3 στο Δήμο Νεστορίου, ένα στο Δήμο Ορεστίδος και 10 στο Δήμο Βοίου.

Τα ακίνητα στο Δήμο Σερβίων-Βελβενδού βρίσκονται εντός σχεδίου στην τοπική κοινότητα Τρανοβάλτου, ενώ μεταξύ των ακινήτων στο Δήμο Κοζάνης βρίσκονται τοποθεσίες στην Ζωοδόχο Πηγή, στα Κοίλα, στο Κτένι και την Ποντοκώμη.

Κώστας Δαβάνης ΕΡΑ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.