Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα καταλήξει στη Football League 2, δηλαδή την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης.

Με την πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό και από το συνολικό της χρέος, που υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ, θα μείνει μόνο το 10% που αντιστοιχεί στο ποσοστό της Ερασιτεχνικής στην ΠΑΕ. Δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, συν τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια θα γίνει εκποίηση των λιγοστών περιουσιακών στοιχείων της ομάδας όπως είναι το πούλμαν, το αθλητικό υλικό και τα γραφεία και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους πιστωτές, με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο να έχουν προτεραιότητα, ενώ τα υπόλοιπα χρέη θα βαρύνουν φυσικά πρόσωπα.

Αν τελικά η ΑΕΚ πτωχεύσει και παίξει στη Football League 2, μετά την αναδιάρθρωση θα περιλαμβάνει 96 ομάδες που θα είναι 66 από τη Δ’ Εθνική, 14′ από Γ’ Εθνική, οι δύο που θα πέσουν από τη Β’ Εθνική και 14 από ΕΠΣ. Αυτές θα χωριστούν σε έξι ομίλους και έξι ομάδες θα ανεβαίνουν στη Football League.

Η ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένη να παραμείνει τουλάχιστον δύο χρόνια στη Football League 2, αφού η διαδικασία εκκαθάρισης περατώνεται μέσα σε τρεις μήνες.

Κανονικά η έφεση

Κανονικά θα καταθέσει έφεση η ΑΕΚ για την πρωτόδικη απόφαση που προβλέπει τιμωρία της Ένωσης με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα για την διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό ελπίζοντας σε σενάριο… επιστημονικής φαντασίας.

Εφόσον δηλαδή δικαιωθεί και αποφασιστεί να παιχτούν τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ (άλλα 10-12 λεπτά), η “Ένωση” παραμένει στην κατηγορία αν ανατρέψει το 0-1! Κι αυτό γιατί έχοντας 30 βαθμούς με τους τρεις που θα της επιστραφούν εφόσον κερδίσει την έφεση και άλλους τρεις εφόσον κάνει την ανατροπή απέναντι στον Πανθρακικό, θα φτάσει τους 33, έναν περισσότερο από τον ΟΦΗ.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.