Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γυρίζει σελίδα η ΑΕΚ μέσω… πτώχευσης;

Απρίλιος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα καταλήξει στη Football League 2, δηλαδή την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης.

Με την πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό και από το συνολικό της χρέος, που υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ, θα μείνει μόνο το 10% που αντιστοιχεί στο ποσοστό της Ερασιτεχνικής στην ΠΑΕ. Δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, συν τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια θα γίνει εκποίηση των λιγοστών περιουσιακών στοιχείων της ομάδας όπως είναι το πούλμαν, το αθλητικό υλικό και τα γραφεία και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους πιστωτές, με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο να έχουν προτεραιότητα, ενώ τα υπόλοιπα χρέη θα βαρύνουν φυσικά πρόσωπα.

Αν τελικά η ΑΕΚ πτωχεύσει και παίξει στη Football League 2, μετά την αναδιάρθρωση θα περιλαμβάνει 96 ομάδες που θα είναι 66 από τη Δ’ Εθνική, 14′ από Γ’ Εθνική, οι δύο που θα πέσουν από τη Β’ Εθνική και 14 από ΕΠΣ. Αυτές θα χωριστούν σε έξι ομίλους και έξι ομάδες θα ανεβαίνουν στη Football League.

Η ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένη να παραμείνει τουλάχιστον δύο χρόνια στη Football League 2, αφού η διαδικασία εκκαθάρισης περατώνεται μέσα σε τρεις μήνες.

Κανονικά η έφεση

Κανονικά θα καταθέσει έφεση η ΑΕΚ για την πρωτόδικη απόφαση που προβλέπει τιμωρία της Ένωσης με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα για την διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό ελπίζοντας σε σενάριο… επιστημονικής φαντασίας.

Εφόσον δηλαδή δικαιωθεί και αποφασιστεί να παιχτούν τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ (άλλα 10-12 λεπτά), η «Ένωση» παραμένει στην κατηγορία αν ανατρέψει το 0-1! Κι αυτό γιατί έχοντας 30 βαθμούς με τους τρεις που θα της επιστραφούν εφόσον κερδίσει την έφεση και άλλους τρεις εφόσον κάνει την ανατροπή απέναντι στον Πανθρακικό, θα φτάσει τους 33, έναν περισσότερο από τον ΟΦΗ.

Megatv.com

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 22nd, 2013 at 15:01 and is filed under Super League, ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply