Πάνε για 1-2 οι Ferrari σήμερα;

Η σειρά που θα εκκινήσουν σήμερα τα μονοθέσια (σ.σ: 15:00 απευθείας, ΕΤ1, ΕΡΤHD, ΟΤΕTV) διαφέρει από τη χθεσινή σειρά κατάταξης των δοκιμών λόγω των ποινών που έχουν επιβληθεί από τους αγωνοδίκες.

Ειδικότερα έχουμε 3 ποινές σε Γουέμπερ, Χάμιλτον και Γκουτιέρεζ. Ο Μαρκ Γουέμπερ που κατετάγη χτες 5ος υπόκειται σε ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση λόγω της σύγκρουσης του με τον Βερν στην Κίνα για την οποία θεωρήθηκε υπαίτιος από τους αγωνοδίκες.

Μιλώντας σχετικά μετά το τέλος των δοκιμών ο Γουέμπερ που σήμερα συμπληρώνει τα 200GP τόνισε: ««Θα ήθελα να είχα πάρει περισσότερα από το μονοθέσιο και να έχω καταταχθεί λίγο ψηλότερα αλλά η έβδομη θέση μετά και την ποινή, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχουμε διαφορετική στρατηγική από κάποιους άλλους σε ότι αφορά στα ελαστικά και θα είναι μακρύς αγώνας, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είμαι περήφανος που θα εκκινήσω το 200στο GP αύριο. Όταν ήρθα στη Formula 1, δεν περίμενα πως θα έμενα τόσα χρόνια στο σπορ. Είχα κάποιες εξαιρετικές στιγμές αλλά και κάποιες δύσκολες».

Ο λόγος που ο Γουέμπερ θα εκκινήσει 7ος και όχι 8ος είναι διότι σε ποινή υπόκειται και ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος χτες στις ελεύθερες δοκιμές υπέστη ένα κλατάρισμα ελαστικού λόγω θραυσμάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα όπως απεφάνθη η Pirelli μετά από ενδελεχή έλεγχο. Ο Χάμιλτον στην προσπάθειά του να φτάσει στα πιτ, πίεσε την πίσω ανάρτηση η οποία όπως ίσως γνωρίζετε εδράζετε στο κιβώτιο. Οι μηχανικοί της Mercedes αποφάσισαν να του αλλάξουν κιβώτιο. Σύμφωνά με τους κανονισμούς κάθε πιλότος υποχρεούται να συμμετέχει σε 5 GP με το ίδιο κιβώτιο. Οποιαδήποτε αλλαγή επισύρει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση. Ο Χάμιλτον κατετάγη χτες 4ος και θα εκκινήσει 9ος. H άλλη Mercedes με το Ρόσμπεργκ που ήταν 4 δέκατα ταχύτερος βρίσκεται στην pole position.


Ο Χάμιλτον αποσαφήνισε:
«Το μονοθέσιο ξαφνικά στις κατατακτήριες δοκιμές έχασε μέρος της ταχύτητας που είχε στο FP3. Πρέπει να το δούμε αυτό με τους μηχανικούς. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ από την 9η θέση».

Ο 21χρονος Μεξικάνος Εστέμπαν Γκουτιέρεζ που οδηγεί για πρώτη χρονιά στη F1 και αγωνίζεται με τα χρώματα της Sauber, στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες έχει μείνει εκτός 16αδας. Η μόνη φορά που πέρασε στο Q2 ήταν στη Μαλαισία. Χτες κατετάγη 18ος και λόγω της ποινής 5 θέσεων που του επιβλήθηκε επειδή χτύπησε το Σούτιλ στην Κίνα θα εκκινήσει τελευταίος.

Έτσι η τελική σειρά εκκίνησης διαμορφώνεται ως εξής:

Θέση Πιλότος Ομάδα
1.  Nico Rosberg         Mercedes
2.  Sebastian Vettel     Red Bull-Renault
3.  Fernando Alonso      Ferrari
4.  Felipe Massa         Ferrari
5.  Paul di Resta        Force India-Mercedes
6.  Adrian Sutil         Force India-Mercedes
7.  Mark Webber          Red Bull-Renault
8.  Kimi Raikkonen       Lotus-Renault
9.  Lewis Hamilton       Mercedes
10.  Jenson Button        McLaren-Mercedes
11.  Romain Grosjean      Lotus-Renault
12.  Sergio Perez         McLaren-Mercedes
13.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari
14.  Nico Hulkenberg      Sauber-Ferrari
15.  Valtteri Bottas      Williams-Renault
16.  Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Ferrari
17.  Pastor Maldonado     Williams-Renault
18.  Charles Pic          Caterham-Renault
19.  Jules Bianchi        Marussia-Cosworth
20.  Giedo van der Garde  Caterham-Renault
21.  Max Chilton          Marussia-Cosworth
22.  Esteban Gutierrez    Sauber-Ferrari

 

Τάκης Πουρναράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.