Ένα «γλυκό» αντίο...

Οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν το… παγωμένο ΟΑΚΑ(επιστροφή στη Λεωφόρο την επόμενη σεζόν) με τον τρόπο που πρέπει, επικρατώντας 3-2 της Βέροιας για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους. Και το έκανε. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-2 της Βέροιας σε ένα ματς με ανατροπές, τέσσερις αποβολές και αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ μετά από αρκετά χρόνια όπως έπρεπε.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ του Βιτόλο (6’) και του Σο(32’), ο Κόστλι απάντησε βάζοντας δύο γκολ (58’,67’) και ο Βιτόλο έδωσε τη νίκη στους «πράσινους» στο 77’.

Πως έπαιξε:
Με 4-3-3 κατέβασε την ομάδα του ο Βονόρτας. Ο Καπίνο ήταν στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, οι Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ και Χουχούμης. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο κόφτης και μπροστά του ξεκίνησαν οι Σο, Καζιγιάμα με τον Ιάπωνα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση, ο Φιγκερόα ήταν στην κορυφή και στις πτέρυγες είχε τους Μπαρμπαρούση, Σισοκό.

Το ματς:
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Αφού στην πρώτη αντεπίθεση που έκανε (5’) ο Σισοκό έβγαλε εκπληκτική διαγώνια πάσα στον αμαρκάριστο Βιτόλο ο οποίος ανετράπη από τον Γεωργιάδη κερδίζοντας το πέναλτι αλλά και την αποβολή του παίκτη της Ημαθίας. Ο Ισπανός ανέλαβε και την εκτέλεση με σκοπό να «τελειώσει» αυτό που πήγε να κάνει πριν παρεμποδιστεί και το έκανε εύστοχα με το «τριφύλλι» να κάνει στο 6’ το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός έδειξε να επαναπαύεται. Παρά το ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, η κατοχή στο 30’ ήταν 57% – 43% υπέρ της Βέροιας! Οι Ημαθιώτες δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή ή να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία, αλλά έψαχναν κάποιον χώρο. Οι «πράσινοι» έδιωχναν εύκολα και κοίταζαν μήπως βρουν καμιά αντεπίθεση να «τελειώσουν» το ματς. Όπως και έγινε δηλαδή, με τον Σο να δοκιμάζει το αριστερό του πόδι από τα 20 μέτρα και την μπάλα να βρίσκει πρώτα το δοκάρι και μετά να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0 στο 32’. Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έκανε κάποιες ευκαιρίες και πίεσε την Βέροια αλλά δεν κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που δεν έφαγε τρίτο γκολ, η Βέροια βγήκε για να τα παίξει όλα για όλα. Και στο 58’, αναθάρρησε. Διότι ο Καλτσάς κέρδισε πέναλτι (σωστό) αλλά και την πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα του Σπυρόπουλο. Ο επιθετικός της Βέροιας έκτελεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μειώνοντας σε 2-1 και πλέον, οι δύο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες!

Οι Μακεδόνες μετά το γκολ ανέβηκαν και στο 68’ πάλι με τον Κόστλι που σηκώθηκε αφύλαχτος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έγινε το 2-2. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ο Φιγκερόα έστρωσε ωραία στον Βιτόλο που έκανε το 3-2 στο 77’. Από εκείνο το σημείο και μετά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Παρά τις πολλές ευκαιρίες και των δύο, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να αποχαιρετά… γλυκά, την αχίλλειο πτέρνα του και να γυρνάει στην Λεωφόρο.\

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Βέροια για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Καπίνο,Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Καζιγιάμα (64′ Λαγός), Μπαρμπαρούσης (74′ Ντίνας), Σισοκό, Φιγκερόα (89′ Τοτσέ)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κάιπερ, Τοτσέ, Λαγός, Ντίνας, Αποστολόπουλος, Βελάσκες

Βέροια(Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Πέρεθ(45’Καλτσάς), Μπάρμπας, Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης (91′ Μοκάκε), Αμαραντίδης, Γεωργέας, Ιωάννου(10’Μπέρτεν), Γεωργιάδης, Ολαϊτάν

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Κάλι, Τζιμογιάννης, Μοκάκε, Παυλίδης

Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.