Θετικά στη φαινυλοβουταζόνη (phenylobutazone) βρέθηκαν τα δύο δείγματα της εταιρείας «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ» που είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας και είχαν βρεθεί θετικά σε παρουσία DNA αλόγου.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, τα προϊόντα αυτά έχουν αποσυρθεί από τα ράφια από το τέλος Μαρτίου και δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά.

Από την πλευρά της, η εταιρεία ΝΙΚΑΣ, με αφορμή τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είχε προχωρήσει άμεσα σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, την 22η Μαρτίου. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, αναφέρει η εταιρεία, φυλάσσονταν προς καταστροφή σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η εταιρεία, όπως σημειώνει, έχει διακόψει την παραγωγή των προϊόντων αυτών, ταυτόχρονα με την απόσυρση, μέχρις ότου διασφαλιστεί η ποιότητα των εισαγόμενων πρώτων υλών.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι προχώρησε στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων, ώστε να εγγυηθεί με ακόμα αυστηρότερες διαδικασίες και προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Η ΝΙΚΑΣ επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή της ότι αφορά σε προϊόν που βρισκόταν στις αποθήκες της εταιρείας προς καταστροφή και προσθέτει ότι το θέμα δεν αφορά σε άλλα προϊόντα της εταιρείας.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.