Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα λάθη που επιβραδύνουν το μεταβολισμό

Απρίλιος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνηθισμένες παραλείψεις που δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους

Έχετε δοκιμάσει όλες τις δίαιτες που υπάρχουν; Προσέχετε πάρα πολύ τι τρώτε, αλλά χάνετε πολύ δύσκολα κιλά; Τότε μάλλον επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας.

Διαβάστε ποια λάθη κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν θέλουν να χάσουν κιλά επειδή επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους.

Τρώτε το λάθος πρωινό: Είναι γνωστό ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να το παραμελείτε. Πολλοί όμως έχουν παρατηρήσει ότι μετά το πρωινό, τους ανοίγει πολύ η όρεξη με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο.

Το «υγιεινό πρωινό» που καταναλώνετε, είτε είναι δημητριακά, είτε φρούτα, γεμίζει το σώμα σας με υδατάνθρακες, οι οποίοι σας ανοίγουν την όρεξη αργότερα με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει.

Μειώστε λοιπόν την κατανάλωση υδατανθράκων στο πρωινό σας και προσθέστε αρκετή πρωτεΐνη. Προτιμήστε να καταναλώνετε περίπου 30 γρ. πρωτεΐνης, όπως μία κούπα cottage cheese, 2 αυγά ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Συνοδεύστε τα με λίγη βρώμη ή μια μπανάνα.

Δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη: Οι περισσότερες γυναίκες δεν καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε γύρω στα 30 γρ. πρωτεΐνης στο πρωινό, το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό σας.

Τρώτε λιγότερο: Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν κάνουν δίαιτα. Ο σκοπός δεν είναι να μην τρώτε, αλλά να τρώτε σωστά.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να σαμποτάρετε τον μεταβολισμό σας είναι να γεμίσετε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, ώστε να περιορίζετε της περιόδους πείνας που σας κάνουν κακό.

 

myworld.gr

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 20th, 2013 at 13:18 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply