Οδηγός για φθηνό ρεύμα. Δείτε τι σας συμφέρει

Έναν χρήσιμο οδηγό με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που διαμορφώνουν η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας παρουσιάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Μέσα από τους πίνακες που ακολουθούν οι καταναλωτές ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα και τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα μπορούν να επιλέξουν και να προχωρήσουν ακόμη και σε αλλαγή προμηθευτή. Οι τιμοκατάλογοι είναι των εταιριών ΔΕΗ, Elpedison, Green, Ήρων Θερμοηλεκτρική και Watt&Volt.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχώρησε σε εκτίμηση του τετραμηνιαίου λογαριασμού Οικιακών Πελατών, για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας και νύχτας, βάσει των δημοσιευμένων τιμολογίων των πέντε από τις έξι ενεργών εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που δραστηριοποιούνται σήμερα στην εν λόγω αγορά (η έκτη δεν δραστηριοποιείται ενεργά στον οικιακό τομέα). Οι πίνακες υπολογισμού από τη ΡΑΕ των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας ανά πρόγραμμα ή ανά πακέτο, καθώς και η επιλογή του φθηνότερου πακέτου ανά εταιρεία, βάσει της ενδεικτικής τετραμηνιαίας κατανάλωσης ημέρας, παρατίθενται παρακάτω αλλά βρίσκονται και στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ηλεκτρισμός/ Τιμές και Χρεώσεις/ Τιμολόγια Προμηθευτών) ανά προμηθευτή.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στους επισυναπτόμενους πίνακες είναι ακριβή, σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα τιμολόγια. Ενδέχεται οι λογαριασμοί κατά τους πρώτους μήνες του 2013 να διαφοροποιούνται λόγω της αναλογικής εφαρμογής των επιμέρους χρεώσεων, ανάλογα με την ημερομηνία εφαρμογής των νέων χρεώσεων για το 2013 και τον αριθμό των ημερών του τετραμήνου κατά τις οποίες ισχύουν οι προηγούμενες και οι νέες χρεώσεις. Τα προσφερόμενα τιμολόγια των Προμηθευτών ενδέχεται να τροποποιηθούν στο μέλλον, και συνιστάται πάντα ο επανέλεγχος και η επιβεβαίωση της χρέωσης με τον εκάστοτε Προμηθευτή.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι «καθαρές», δηλαδή χωρίς φόρους (ΦΠΑ, ΔΕΤΕ, ΕΦΚ) και χρεώσεις υπέρ τρίτων (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, και ΤΑΠ).

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες στο συνημμένο αρχείο:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.