Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στις φυλακές Γρεβενών…

Απρίλιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-Fm 933, o υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη επισκέφθηκαν στις 11:45 π.μ. τις φυλακές Γρεβενών που βρίσκονται στο Φελλί Γρεβενών.
Μαγνήτης πολιτικών παραγόντων, κυβερνητικών και αντιπολιτευομένων έγιναν οι φυλακές Φελλίου Γρεβενών, τις οποίες επισκέφτηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη, καθώς και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Τάσο Κουράκη, στο οποίο συμμετείχε η βουλευτής Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου.

Οι επισκέψεις έγιναν υπό το βάρος των καταγγελιών για βασανισμούς κρατουμένων, στους πρόσφατους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα κελιά, με τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν βαρύτατες καταγγελίες.

Ο υπουργός επισκέφτηκε τα κελιά των φυλακών και συνομίλησε με κρατούμενους, ορισμένοι εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβαν στον αρμόδιο υπουργό ότι κατά τους πρόσφατους ελέγχους με τη συμμετοχή ΕΚΑΜιτών έπεσαν θύματα βίας. Ο κ. Ρουπακιώτης είχε φυσικά συνάντηση με τον διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γρεβενών Αντώνη Πανάγο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα των φυλακών, που σχετίζονται κυρίως με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, σε συνδυασμό με την έλλειψη σωφρονιστικών υπαλλήλων. Πάντως, ο διεθυντής των φυλακών, ο οποίος να σημειωθεί συμμετείχε αυτοπροσώπως στους αιφνιδιαστικούς ελέγχους, όταν ρωτήθηκε από τον υπουργό αν αληθεύουν οι καταγγελίες περί άσκησης βίας σε κρατούμενους, απάντησε ότι «δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του».

Συνάντηση με τους κρατούμενους και τη διεύθυνση των φυλακών είχε και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον βουλευτή Τάσο Κουράκη. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις καταγγελίες περί άσκησης βίας σε κρατούμενους των ελληνικών φυλακών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τις φυλακές Γρεβενών, μετέβη στη Βέροια, όπου εγκαινίασε το νέο δικαστικό μέγαρο Ημαθίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον Πτολεμαίο

This entry was posted on Παρασκευή, Απρίλιος 19th, 2013 at 12:07 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply