Ισονομία ζήτησε ο Δέλλας – Οπαδοί έκλεισαν συμβολικά τη λεωφόρο Κηφισιάς

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της ΠΑΕ ΑΕΚ ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής.

«Η ΑΕΚ δεν ζητάει να υποβιβαστεί καμία ομάδα, ζητάει ισονομία» είπε ο Τραϊνός Δέλλας εξερχόμενος των γραφείων.

Και συνέχισε:

«Αυτό που αισθάνεται κάθε παίκτης, προπονητής, δεν θέλω να εκφραστώ σαν ΑΕΚ, αλλά αν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ εκ μέρους προπονητών, παικτών που μοχθούν για να βγάλουν αποτέλεσμα κάθε Κυριακή.

»Η ΑΕΚ δεν ζητάει να υποβιβαστεί καμία ομάδα, ζητάει ισονομία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται αποφάσεις σε αίθουσες, αλλά αποτελέσματα στα γήπεδα. Το πιο δίκαιο είναι ένα αποτέλεσμα στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν τα ματς».

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου είπε:

«Εγινε μια συνολική προσπάθεια για το δίκαιο της ΑΕΚ. Η απόφαση του Τριτσώνη ήταν μονομερής, αδικαιολόγητη και σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα. Η μάχη θα συνεχιστεί και στην εφέσεων την Τετάρτη. Εμείς πιστεύουμε ότι σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές γιατί έχουμε δίκιο: ανατροπή της απόφασης του Τριτσώνη.

Για τον χαρακτηρισμό «σκευωρός» που είχε αποδωθεί στον Τριτσώνη:

«Αντί να συνεργάζεται με τις ποδοσφαιρικές αρχές και τους αξιωματούχους του αγώνα κι αναλώνεται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, είναι λίγος ο χαρακτηρισμός αυτός. Θεωρώ ότι δεν έκανε ό,τι έπρεπε, αλλά προσπάθησε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί μια ομάδα. Ολα αυτά ανετράπησαν στην ακροαματική διαδικασία από όλες τις πλευρές».

Αν βάσει της εμπειρίας του κι ως αθλητικός δικαστής θεωρεί ότι θα δικαιωθεί η ΑΕΚ:

«Από το ένα ζύγι είναι μόνο η έκθεση του Τριτσώνη, από την άλλη είναι οι εκθέσεις του ΟΑΚΑ που είχε συμμαζέψει τον αγωνιστικό χώρο και την αρχική πρόθεση της ομάδας της Κομοτηνής να συνεχιστεί το παιχνίδι».

Ο νομικός εκπρόσωπος της «Ένωσης» υποστήριξε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης:

«Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ. Τριτσώνης εάν ρώτησε την αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση που θα λάβει για το αν συνεχίσει το ματς».

Παρουσίασε το φύλλο αγώνα του περσινού ΠΑΟ – Ολυμπιακού που διεκόπη, στο οποίο ο Τάσος Κάκος είχε γράψει «θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης που ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Πανθρακικός, που είχε κληθεί να παρευρεθεί στη διαδικασία, κατέθεσε υπόμνημα, όπου αναφέρει ότι υιοθετεί την απόφαση του Σταύρου Τριτσώνη να διακόψει τον αγώνα.

 

Μέχρι το βράδυ αναμένεται η απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή.

Συμβολικός αποκλεισμός της Κηφισίας

Η απόφαση του Πανθρακικού να ταχθεί υπέρ της απόφασης του Σταύρου Τριτσώνη να διακόψει τον αγώνα της Κυριακής προκάλεσε την οργή των οπαδών της ΑΕΚ. Έτσι, περίπου 200 εξ αυτών έκλεισαν για λίγα λεπτά τη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα προς το Μαρούσι, θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Και μήνυση κατά Τριτσώνη

Η ΑΕΚ κατέθεσε σε βάρος του Σταύρου Τριτσώνη μήνυση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Μπρουσιανός.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, βασιζόμενη στο έγγραφο του ΟΑΚΑ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν αναληθείς αναφορές στο φύλλο αγώνα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου μετά τη διακοπή.

Το συγκεκριμένο έγγραφο κατατέθηκε και υπόψη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που εκδίκασε την υπόθεση της ΑΕΚ για το διακοπέν ματς με τον Πανθρακικό.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.