Πόλεμος ανακοινώσεων για την ομιλία Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων, με αφορμή την φράση του κ. Αλ. Τσίπρα, περί άμεσης αναστολής του μνημονίου, ξέσπασε μεταξύ των γραφείων Τύπου της ΝΔ, της Ιπποκράτους και της Κουμουνδούρου.

«Τα γνωστά χαλκεία της ΝΔ, συνεπικουρούμενα και από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ, “ανακάλυψαν” στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist υπαναχώρηση από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κατάργηση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ της μεθοδευμένης προσπάθειας να διαστρεβλωθούν οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραπληροφορηθούν οι πολίτες», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δηλώσεις από την πλευρά της ΝΔ και του ΠαΣοκ, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Τσίπρας μετακινήθηκε εκ νέου από την κατάργηση και ακύρωση του Μνημονίου, στην αναστολή του.

«Πιάνονται από μια λέξη ενώ παραβλέπουν και το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις που διατυπώνονται σε αυτή», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και στελέχη της προσθέτουν: «Στην ομιλία αυτή είναι παραπάνω από σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας: (α) τεκμηρίωσε την καταστροφικότητα του Μνημονίου, δηλαδή της λιτότητας και της «εσωτερικής υποτίμησης», όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου, (β) υποστήριξε ότι πρέπει, μεταξύ άλλων, να ακολουθηθεί μια οικονομική πολιτική στον αντίποδα αυτής του Μνημονίου, μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης με μέτρα όπως την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού (δηλαδή κατάργηση του συναφούς μνημονιακού νόμου) και την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων.

Για να παραπλανήσουν τους πολίτες, τα γνωστά χαλκεία της ΝΔ και τα φερέφωνά τους επικεντρώνονται σε μια λέξη αποσιωπώντας εσκεμμένα τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”».

Η φράση του κ. Τσίπρα περί αναστολής του Μνημονίου προκάλεσε μεταξύ των άλλων και την παρέμβαση του κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικώς την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής (ΣΚΑΪ), σημείωσε: «τα μνημόνια δεν θα ανασταλούν, θα καταργηθούν. Θα πεταχθούν στον κάλαθο των άχρηστων. Τα περάσανε πραξικοπηματικά σε μια νύχτα».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.