Την επόμενη εβδομάδα θα ανακηρυχθεί ο νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού

Δύο προσφορές για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ
Δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές κατατέθησαν τελικά για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Η μία προσφορά προέρχεται από την Emma Delta των κ.κ. Jiri Smejc και Γ. Μελισσανίδη και η άλλη από το αμερικανικό επενδυτικό fund Third Point του κ. Daniel Loeb, γνωστού πλέον στην Ελλάδα από τις επιτυχημένες του επενδύσεις -κέρδη πάνω από 380 εκατ. ευρώ- στα ελληνικά ομόλογα τον καιρό που η Ελλάδα φλέρταρε με τη δραχμή.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους της αποκρατικοποίησης και θα κριθεί η ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με την έκθεση του ανεξάρτητου αποτιμητή που έχει προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο χρηματιστήριο το 33% του ΟΠΑΠ αποτιμάται σήμερα στα 750 εκατ. ευρώ. Εκτός απροόπτου ο πλειοδότης και ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι οι παρακάτω υποψήφιοι υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)»:

α) Emma Delta
β) Third Point

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, σε συνέχεια εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων. Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.